Managersprijs gaat naar Rabofacet

Thijs Turlings is uitgeroepen tot ICT manager van het jaar 1999. De uitverkorene is als afdelingsdirecteur van Rabobank Nederland verantwoordelijk voor de data-infrastructuur van Rabofacet, het IT-onderdeel van de bank. De prijs is een initiatief van de Nive, de Nederlandse vereniging van management en NGI, het Nederlands Genootschap voor Informatici.

Turlings versloeg in de finale zijn vijf mededingers, Ton Karelse van detacheringsbedrijf Inzet en Instroom (I&I), Peter Schelleman, ICT-directeur van voormalig rekencentrum Accu, Arjan van Rooijen, onderzoeksmanager bij Tridion, Peter Kat van CMG Finance en John Mangelaars, algemeen directeur van Microsoft Benelux.
Een vakjury stemde unaniem op Turlings. Ook de meerderheid van de ongeveer honderdvijftig aanwezige managers gaf zijn voorkeur aan de man van de Rabobank.
De jury bestaande uit Trude Maas, consultant bij Hay, Fenit-voorzitter Henk Broeders, hoogleraar Jeroen van den Hoven en winnaar van vorig jaar Henk van Dooren, roemde met name zijn aanpak met menselijk kapitaal. "Ik vind het heel belangrijk dat mensen zich ontwikkelen. Zelf verantwoording durven nemen. Actief omgaan met hun loopbaan. Natuurlijk zijn er 'muren' tussen afdelingen, maar het is de taak van de manager om actief zijn personeel te stimuleren om deze muren te slechten. Ik stimuleer mensen dan ook actief in het nemen van nieuwe initiatieven", zegt de winnaar.

Migratie

Turlings geeft in zijn functie leiding aan vijfentwintig ICT professionals, variërend in de leeftijd van 23 tot 57 jaar. De belangrijkste taak van zijn afdeling is de migratieprocessen voor ICT binnen de Rabobank soepel te laten verlopen.Hij is 46 jaar oud, fysicus, gepromoveerd aan de faculteit Wiskunde & Natuurwetenschappen van de Universiteit Utrecht.
Na zijn afstuderen heeft hij vier jaar fundament onderzoek verricht en daarna nog eens vier jaar in diverse leidinggevende functies gewerkt bij het Academisch Computercentrum Universiteit Utrecht. Sinds 1985 is hij werkzaam bij de Rabobank Nederland. Daar vervulde Turlings een aantal management- en beleids- functies. Werken voor de Rabobank vindt hij bijzonder stimulerend, een lerende, zich continu vernieuwende organisatie met verse uitdagingen en projecten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-18T00:00:00.000Z Michiel Couzy