Case study

Koninklijke Joh. Enschedé IT & Consultancy kiest voor 'groene' hosting

Dit artikel delen:

Koninklijke Joh. Enschedé zocht voor haar divisie IT & Consultancy naar een hostingprovider met een stabiel, veilig en snel schaalbaar hostingnetwerk, die kennis heeft van virtualisatie en bovendien een 'groene' oplossing kan bieden. "LeaseWeb is een partij met wereldwijd een grote naam en een zeer redundant netwerk, waarmee de kans op storingen erg klein is."

De organisatie

Koninklijke Joh. Enschedé is een familiebedrijf dat al in 1703 is opgericht, sinds 1814 de Nederlandse bankbiljetten drukt, voor 60 verschillende landen postzegels produceert, aan 2400 winkels boekenbonnen levert, en zowel traditionele als geavanceerde digitale publishing oplossingen levert. De divisie Joh. Enschedé IT & Consultancy levert doorgaans zware en complexe applicaties, aan onder andere Adobe, Raad voor de Rechtspraak, Mitsubishi Motors Europe en Schiphol.

Co-located hosting

Om dergelijke complexe applicaties goed te laten draaien, is een geavanceerde inrichting van de hosting-omgeving vereist. "Wij bieden daarom tevens zelf de hosting aan," zegt Edwin van Voorbergen, projectmanager ICT bij Joh. Enschedé IT & Consultancy. "Maar wij zijn geen hostingbedrijf en dus kopen we de hostingfaciliteiten in. Wij hebben voor LeaseWeb gekozen omdat zij ruime ervaring hebben op het gebied van Microsoft, Linux en VMware. Wereldwijd is het ook een grote naam en hun voorzieningen voor co-located klanten vind ik fantastisch. De betrouwbaarheid, de continuïteit, het grote aantal carriers...daarin lopen ze echt voorop. Daarnaast hebben we zelf natuurlijk geen netwerk en LeaseWeb wel, een erg uitgebreid netwerk mag ik wel zeggen waardoor de kans op fatale storingen erg klein is."

Schiphol en Woningnet-Rijnmond

Een belangrijke oplossing die Joh. Enschedé IT & Consultancy levert, is JEA PLUS2. Dit is een applicatie waarmee Woonnet-Rijnmond, geïntegreerd met Google Maps, 10.000 huurwoningen online presenteert en interactief aanbiedt. Daarnaast heeft het IT-bedrijf van Joh. Enschedé met JEA PLUS2 voor luchthaven Schiphol een portal op maat gecreëerd, waarmee klachten van omwonenden via internet afgehandeld kunnen worden. Jaarlijks betreft het ongeveer 1,2 miljoen klachten. Van Voorbergen: "Het gaat dus om enorm data-intensieve omgevingen die vragen om geavanceerde hostingoplossingen waarvoor specialistische kennis vereist is. Wij leunen daarin nadrukkelijk op de hostingkennis van LeaseWeb-engineers. Wanneer je de opslag in de hosting-oplossing bijvoorbeeld niet goed inricht, kan het negatieve invloed hebben op de prestaties in de front-end."

VMware

Om aan de groeiverwachting van klanten met complexe applicaties te kunnen blijven voldoen, heeft Joh. Enschedé IT & Consultancy de achterliggende server-omgeving met behulp van VMware gevirtualiseerd. Van Voorbergen: "In de oude situatie gebruikten we maar 20 procent van onze resources, zo bleek uit onderzoek. We hadden voor klanten dedicated servers draaien, in verschillende kasten, in verschillende datacenters. Met die voorzieningen hadden we dus eigenlijk vijf keer meer diensten kunnen leveren. Dat was zonde. Met een gevirtualiseerde omgeving kunnen we de resources veel efficiënter gebruiken, en het is makkelijk schaalbaar. De supportondersteuning van LeaseWeb op het gebied van VMware komt ons daarbij goed van pas."

Bewuste keuze voor 'groen'

LeaseWeb heeft de gevirtualiseerde server-omgeving ondergebracht in het klimaatneutraal en energiezuinig opererende datacenter EvoSwitch. "Bij openbare aanbestedingstrajecten wordt steeds vaker gevraagd of onze dienstverlening wel milieuvriendelijk is," zegt Lennart de Graaff, manager businessunit Joh. Enschedé IT & Consultancy. "Daarnaast is het de visie vanuit onze directie. LeaseWeb heeft ons uiteindelijk een prachtige ‘groene' oplossing geboden bij een datacenter dat niet alleen energiezuinig is, maar ook opvalt vanwege de aanwezige voorzieningen. De biometrische beveiliging, de strengste norm voor informatiebeveiliging: ISO 27001; hun samenwerking met TNO; de autonome stroomvoorziening en hun energiecapaciteit."

Groeimogelijkheden hosting

Voor de nabije toekomst verwacht de IT-dienstverlener een enorme toename in de schaalgrootte van opdrachten. Van Voorbergen: "Dan moet je denken aan oplossingen om formulierenstromen te automatiseren, bijvoorbeeld als het gaat om het afhandelen van vergunningaanvragen of belastingaanslagen via internet. Dat zal een navenante groei in het datacenter bewerkstelligen. Datacenter EvoSwitch heeft gelukkig veel vierkante meters en uitgebreide groeimogelijkheden. LeaseWeb biedt daarbij een snel schaalbaar hostingnetwerk, met veel Dell-hardware op voorraad. Voor ons betekent het een garantie dat we de gewenste groei richting onze klanten kunnen waarmaken."

De vraag

- Een hosting-omgeving voor zware enterprise-applicaties
- Gevirtualiseerde server-omgeving
- Veel bandbreedte
- Snel schaalbare oplossing
- Engineers met kennis van VMware, Microsoft en Linux
- Volop Dell-hardware in voorraad

De oplossing

Een co-location hosting-oplossing met een gevirtualiseerde server-omgeving op basis van VMware. Een intelligente oplossing, specifiek voor gebruik in combinatie met zware applicaties. LeaseWeb zorgt voor energiezuinige hardware van Dell en voor tussentijdse vervanging van apparatuur. Koninklijke Joh. Enschedé IT & Consultancy zorgt zelf voor een hosting-ontwerp, maar leunt daarbij nadrukkelijk op de kennis van LeaseWeb-engineers. De engineers van LeaseWeb springen daarnaast bij voor ondersteuning bij onderhoud en calamiteiten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-03-14T13:04:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.