Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Cryptocard verbetert inlogprocedure bij Vierstroom

Vierstroom wil de manier van inloggen sterker maken om meer zekerheid te hebben dat degene die inlogt ook daadwerkelijk de persoon is die hij zegt te zijn. Aan de keuze voor sterke authenticatie, ligt de NEN7510-normering ten grondslag, waarin beschreven is hoe de digitale en papieren informatiebeveiliging geregeld moet zijn.

Wie thuis of in een woonvoorziening zorg nodig heeft kan bij Vierstroom terecht. De zorginstelling biedt thuiszorg, huishoudelijke zorg, een beschermde woonomgeving, voedingsadvies en andere zorgdiensten. Het werkgebied van Vierstroom strekt zich globaal uit van Woerden, via Gouda tot Zoetermeer en van Capelle aan den IJssel tot aan Schoonhoven.

Vierstroom wil de manier van inloggen sterker maken om meer zekerheid te hebben dat degene die inlogt ook daadwerkelijk de persoon is die hij zegt te zijn. 'Met de nieuwe authenticatieoplossing hopen we een hogere mate van beveiliging te bereiken', aldus Jacco Juist, informatiemanager Vierstroom. Aan de keuze voor sterke authenticatie, ligt de NEN7510-normering ten grondslag, waarin beschreven is hoe de digitale en papieren informatiebeveiliging geregeld moet zijn.

Het Elektronisch Cliënt Dossier (ECD) bevat medische gegevens waartoe geautoriseerde medewerkers toegang moeten hebben. In het dossier is naast basisgegevens van de cliënten van Vierstroom ook informatie over bijvoorbeeld het sociaal welbevinden, allergieën en medicijngebruik te vinden. Autorisatie strekt zich op dit moment over de medewerkers in veertien verzorgings- en verpleeghuizen.

De two-factor authenticatieoplossing Blackshield Cloud van Cryptocard wordt ingezet om de toegang tot elektronische cliëntdossiers van de zorginstelling Vierstroom te regelen. Dat betekent dat geautoriseerde zorgmedewerkers op elke plek en elk apparaat, toegang krijgen tot deze informatie met een zogenoemde sterke authenticatie.

Gebruikersgroepen die inloggen via een mobiele telefoon, kunnen nu bijvoorbeeld een mobiele applicatie of een sms gebruiken voor authenticatie. Een hardware token blijft achterwege. De dienst wordt daarnaast op verschillende apparaten ondersteund, zoals bijvoorbeeld een laptop of een tablet, naast de mobiele telefoon.

De authenticatiemethode kan, zonder aanpassingen, naadloos geïntegreerd worden met het eigen netwerk van Voerstroom waarin onder meer beheerders rechten en instellingen regelen.

Naast kosteneffectiviteit en flexibiliteit is de schaalbaarheid van Blackshield Cloud nog een reden voor Vierstroom om voor Cryptocard te kiezen. Op termijn krijgen niet alleen medewerkers, maar ook gebruikersgroepen buiten de muren van de instelling toegang tot deze medische gegevens. Zo wordt er nu gewerkt aan een cliëntportaal waar familieleden en cliënten zelf gegevens kunnen raadplegen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-03-08T10:32:00.000Z externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.