Case Mobility: IJskoud foutloos

Dit artikel delen:

Bij Vriesfood in Meppel lopen dagelijks zo'n twintig man door de vriescellen om bestellingen brood, pizza's en kant-en-klare maaltijden te verzamelen. De voorraadadministratie wordt voortdurend mobiel bijgewerkt.

Bij Vriesfood in Meppel lopen dagelijks zo'n twintig man door de vriescellen om bestellingen brood, pizza's en kant-en-klare maaltijden te verzamelen. De orderverzamelaars gingen tot voor kort met uitgeprinte magazijnbonnen de vriescel in. Bij het controleren van de orders op de pallets ontdekten de voormannen steevast fouten. "Dan moest iemand weer terug de cel in om de order compleet te maken. Door met handscanners te werken, zijn voorraadgegevens up-to-date en konden we de voorman die orders controleerde uit het proces schrappen", zegt René Brunink, financieel manager van Vriesfood.

Als backend draait Vriesfood Agresso Wholesale van Unit4. Bij deze applicatie staat de voorraad en goederenstroom centraal en vormt de logistiek het uitgangspunt voor de rest van de administratieve processen. De hardware was nog een probleem. De scanners van Unit4-partner Methec bleken niet bestand tegen extreme koude. "Uiteindelijk hebben we zelf de handscanners van Psion Teklogic gevonden. Die voldeden wel." De verwachte besparing van één fte werd ruimschoots gehaald. "Naar het zich laat aanzien, hebben we ruim anderhalve fte kunnen besparen en is de efficiëntie toegenomen. In dat opzicht mag het zeker een geslaagd project genoemd worden."

[Beeld: Duco de Vries]

Verder surfen?

Kijk voor aanvullende informatie op de sites van Unit4Agresso, Methec en Psionteklogix.com.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-01-31T15:36:00.000Z Mark Nieuwenhuizen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.