Case Mobility: Boer zoekt koe

Dit artikel delen:

Melkveehouder Martin Straathof uit Mijdrecht doet zijn administratie vanuit het weiland en volgt een kalvende koe vanaf zijn trekker op zijn smartphone.

Melkveehouder Martin Straathof uit Mijdrecht doet zijn complete administratie met software van Agis Automatisering op een Treo 650 van Palm. De smartphone is zijn mobiele kantoor. Vanuit de wei bestelt hij oormerken of sperma, bekijkt de kwaliteitsgegevens van zijn melk of de weersvoorspelling. "Het is een supertelefoon, die mijn leven een stuk eenvoudiger heeft gemaakt." Voorheen moest hij aan het einde van de dag alle gegevens invoeren in de computer, daar was overdag geen tijd voor. "Een notebook mee is geen optie, die is te groot en daardoor nauwelijks mobiel. Met een zakcomputer als de Treo kan ik informatie direct invoeren of opvragen, ook als in de stal ben."

Het Total Farm System van Agis sluit volledig aan op de dagelijkse praktijk van de veehouder. De applicatie ontwikkelt zich steeds verder en het aantal modules stijgt gestaag. Een nieuwe functionaliteit die onlangs werd toegevoegd is de mogelijkheid om een webcam in de stal op te hangen om zo de veestapel in het oog te houden. "Als ik op de trekker zit en ik zie via de webcam dat een koe sneller gaat kalven dan verwacht, kan ik meteen omkeren en ervoor zorgen dat alles goed verloopt", zegt Straathof.

Verder surfen?

Kijk voor aanvullende informatie op de sites van Palm en Agis.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik ben op zoek naar een koe: http://www.boerzoektkoe.nu/

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-01-31T16:44:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.