Case Mobility: Pleegzuster bloedsnel

Dit artikel delen:

Ruim vierhonderd medewerkers van de Zorggroep zijn uitgerust met een MobiCare pda waarop zij offline de geleverde zorg kunnen registreren en de werkplanning kunnen raadplegen.

Ruim vierhonderd medewerkers van de Zorggroep zijn uitgerust met een MobiCare pda waarop zij offline de geleverde zorg kunnen registreren en de werkplanning kunnen raadplegen. "Voorheen hingen er planborden aan de muur in de wijkkantoren, waar elke medewerkster eerst naar toe reed om de planning over te schrijven! In de nieuwe situatie zet ze thuis haar handheld aan en de actuele planning rolt vanzelf binnen. Zijn er wijzigingen, dan worden die automatisch opgehaald en zichtbaar gedurende de dag", legt Strijbos uit. In 2002 fuseerden vijf regionale zorginstellingen tot Zorggroep Noord-Limburg.

Venlo werd de thuisbasis waar alle intramurale administratieve systemen werden samengevoegd in één applicatie. Het toenmalige systeem voldeed niet aan de eisen. Er werd gebruik gemaakt van meerdere databases en de capaciteit en technologie lieten te wensen over. "Om die situatie te verbeteren zijn we in 2003 op zoek gegaan naar een leverancier die zowel een nieuw backoffice-systeem als de bijbehorende frontoffice-applicatie kon leveren. We kozen voor het Caress zorginformatiesysteem van Novo Cetec aan de back-end kant en voor MobiCare van Elmo ICT Solutions aan de front-end kant. Deze oplossing integreert de zorgplanning en -registratie met mobiele apparatuur zoals pda's", legt projectmanager Strijbos uit.

Verder surfen?

Kijk voor aanvullende informatie op de sites van Zorggroep Noord-Limburg, Novo Cetec en Elmo ICT Solutions.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-01-31T16:52:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.