Case study

Gemeente Den Haag presenteert archeologische vindplaatsen

Dit artikel delen:

Op dinsdag 1 maart 2005 werd in het Atrium van het Stadhuis in Den Haag een website, archeologische routes, en een tentoonstelling gepresenteerd met de titel: Archeologie in uw buurt.

De website geeft via de kaart van Den Haag allerlei informatie over archeologische vindplaatsen in Den Haag. Wanneer op de betreffende vindplaats geklikt wordt ziet de bezoeker bijvoorbeeld een afbeelding van de opgraving of van bijzondere vondsten die ter plekke zijn opgedolven. De routes kunnen met behulp van een routekaart, borden in de stad en een mobiele telefoon met I-mode of Wap gevolgd worden. De tentoonstelling laat de gevonden voorwerpen van een van de routes zien.
Voor deze tentoonstelling zal midden in het tentoonstellingsgebied een PC in een soort huiskamersituatie neergezet worden die de website demonstreert. Er zal daar ook een grote mobiele telefoon neergezet worden om aan te geven dat de route ook 'live' met de telefoon te volgen is.
René Dekker, projectleider van de afdeling Informatieadvies van de Dienst Stadsbeheer Den Haag: "Met een relatief eenvoudige ingreep hebben we Smartsite zo kunnen inrichten dat in één gang de content voor de website, de gegevens voor I-mode én voor WAP ingevoerd worden. De interface is gebruikersvriendelijk gebleven; de vindplaatspagina's en routes worden aangemaakt en bijgehouden door medewerkers van de afdeling Archeologie". Het adres van de website: www.denhaag.nl/archeologie. I-Mode: www.denhaag.nl/arch.

Publicatie naar displays (kabelkrant/teletext) via Smartsite

Behalve publicatie naar internet, intranet en I-mode vanuit Smartsite wordt ook content gepubliceerd naar diverse displays waarop een zgn. kabelkrant wordt getoond met interessante mededelingen namens de Gemeente Den Haag. De voordelen van content hergebruik en eenmalig beheer en onderhoud worden hiermee dus optimaal benut met Smartsite.

Publicatie naar I-mode via Smartsite (Gemeentelijke Belastingdienst)

Ook de Gemeentelijke Belastingdienst van Den Haag gaat gebruik maken van Smartsite voor de publicatie naar I-mode. Het gaat hier om de belastinginspecteurs die bij hun bezoeken aan diverse panden informatie via een handheld willen kunnen raadplegen en onder meer berekeningen op een handheld willen kunnen uitvoeren voor de bepaling van de WOZ-waarde.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-18T15:27:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.