BT wil jeugd met ICT in beweging krijgen

Een betere toekomst voor iedereen staat centraal in de missie van BT. In 2011, 2012 en 2013 investeerde BT meer dan honderdvijftigduizend euro in geld en tijd ter ondersteuning van het Cruyff Foundation Community Programma van de Foundation.

In 1997 richtte voetballegende Johan Cruijff een stichting op die jongeren helpt om zich door sport gezond en evenwichtig te ontwikkelen. In samenwerking met scholen, sportclubs, lokale overheden en sportorganisaties ondersteunt de Johan Cruyff Foundation een breed scala aan jeugdsporten en initiatieven. De stichting financiert lokale sportvoorzieningen, vooral in de vorm van Cruyff Courts, kleine kunstgrasvelden, waarvan er in Nederland al honderdvijftig zijn gerealiseerd en er elders in de wereld steeds meer van worden aangelegd.

Als onderdeel van het Cruyff Foundation Community Programma komen kinderen bij elkaar op het Cruyff Court in hun wijk. In een periode van zes tot acht weken leren ze in groepjes van tien hoe ze een evenement kunnen organiseren, bijvoorbeeld een voetbaltoernooi. Het gaat daarbij niet alleen om het aanleren van nieuwe vaardigheden, maar ook om bewustwording van normen en waarden aan de hand van de veertien regels van Johan Cruijff. Dat betekent bijvoorbeeld dat je je als teamspeler moet opstellen en respect dient te tonen voor anderen.

Carole Thate, Algemeen Directeur van de Johan Cruyff Foundation, licht toe: 'Het gaat vooral om lokale jongeren die in hun wijk evenementen organiseren, waarbij de coaches van de Foundation training en ondersteuning geven. Door onze snelle groei bleek juist die ondersteuning steeds lastiger te financieren.' De Foundation zocht naar een manier om haar activiteiten wereldwijd uit te bouwen zonder de kosten te laten meegroeien.

Online leeromgeving

De bijdrage van BT Benelux omvatte onder meer de financiering van een cloudgebaseerde studie- en kennisoplossing voor de Johan Cruyff Foundation. Deze oplossing draait in een datacenter van BT en biedt een virtuele leeromgeving met cursussen en andere opleidingsmiddelen, allemaal toegankelijk via het internet. Als belangrijke speler op het gebied van technologie-ondersteund leren levert BT verschillende eLearning platforms voor grote organisaties in zowel de private als de publieke sector, op basis van het Learning & Knowledge Solutions portfolio. 

Het team van BT Learning Solutions maakte de bestaande geschreven lesmaterialen geschikt voor online gebruik. Ondertussen werd met open source-applicaties nieuw materiaal voor de coaches gemaakt, dat ze kunnen gebruiken om jongeren te helpen bij het organiseren van sportieve evenementen op de Cruyff Courts. En BT ontwikkelde speciaal voor coaches een platform en tools om kennis en ervaringen uit te wisselen.

De Johan Cruyff Foundation werkt nu met een gemengde leeromgeving, een combinatie van persoonlijk onderwijs en online media. Hierdoor kunnen coaches meer kinderen helpen zonder daarvoor dure en tijdrovende reizen te moeten maken. De stichting kan nu ook op afstand nieuwe coaches uit lokale gemeenschappen recruteren en opleiden. 

Na een basistraining blijft het eLearning portal beschikbaar voor continue inhoudelijke bijscholing voor zowel jongeren, coaches als wijkbewoners. Een programma voor gestructureerde kennisoverdracht zorgt ervoor dat de eLearning-omgeving maximaal wordt benut.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-05-17T09:51:00.000Z Externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.