GidPro levert TechBase tijdelijk Wi-Fi-netwerk

Dit artikel delen:

Ruim vijftienduizend mensen bezochten op 23 en 24 september TechBase, het techniekevent van Defensie, op het RDM Terrein in Rotterdam. De bezoekers kregen toegang tot Wi-Fi dankzij een stabiel tijdelijk Wi-Fi-netwerk van GidPro. De leverancier van it- en telecom-oplossingen werkte hiervoor samen met Ruckus Wireless voor de access points en met Alcadis voor het inrichten van de bezoekersportal.

TechBase is een evenement dat wordt georganiseerd door FJUZE in opdracht van Defensie. Het evenement is gericht op mensen met interesse in techniek en speelt een belangrijke rol in de ‘Werken bij Defensie’-campagne. Het laat mensen kennis maken met Defensie en hoe hun technieken wereldwijd worden ingezet voor vrede en veiligheid.

Hierbij wil Defensie zijn gasten toegang tot internet geven, met name zodat men ook via social media mee kan communiceren over dit evenement. Daarom heeft men ervoor gekozen om een tijdelijk Wi-Fi-netwerk te laten installeren door GidPro. De it-leverancier uit Amsterdam kiest bij hun Wi-Fi-projecten voor de Smart Wi-Fi-apparatuur van Ruckus Wireless. Dankzij gepatenteerde technologieën zorgen de ZoneFlex access points van Ruckus Wireless voor uitstekende dekking en capaciteit, wat men name bij evenementen goed van pas komt.

Tijdelijk Smart Wi-Fi netwerk

Bij het realiseren van Wi-Fi-netwerken voor evenementen vormt de beschikbaarheid van een goede internetaansluiting vaak een probleem. Aangezien er wel een goede internetaansluiting in de omgeving aanwezig was, maakt GidPro gebruik van een wireless bridge van Ruckus Wireless om het draadloze netwerk hiermee te verbinden.

Om de bezoekers te verbinden maakt GidPro gebruik van de ZoneFlex R700 en R500 indoor en ZoneFlex T300 outdoor access points. Doordat de access points gebruik maken van de BeamFlex-technologie kan er ondanks de vele storingsbronnen toch een stabiele Wi-Fi-verbinding geboden worden.

Wanneer bezoekers verbinding maken met het Wi-Fi-netwerk worden zij doorverwezen naar een landingspagina met meer informatie over TechBase. Men moet hier een e-mailadres achterlaten voordat men toegang krijgt tot het internet. Hierna worden zij direct doorverwezen naar de website van TechBase, waar men meer informatie over het evenement kan vinden. Voor het inrichten van deze portal werkt GidPro samen met Alcadis.

Voor TechBase heeft men samen met GidPro een aantrekkelijk vormgegeven portal ontworpen waarmee gebruikers eenvoudig kunnen inloggen. Deze portal is gekoppeld aan een radiusserver waarmee gebruikers geauthentiseerd en de e-mailadressen opgeslagen worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-09-28T11:22:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.