Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

College De Heemlanden voorzien van Wi-Fi

Dit artikel delen:
College De Heemlanden voorzien van Wi-Fi met Ruckus Wireless

Accensys heeft College De Heemlanden in Houten voorzien van een nieuw Wi-Fi-netwerk met de producten van Ruckus Wireless. Doordat het oude netwerk niet meer voldeed aan het groeiende aantal apparaten, is er in 2014 een heel nieuw netwerk opgeleverd. Alle leerlingen en medewerkers kunnen nu gebruik maken van een betrouwbaar Wi-Fi-netwerk.

Middelbare school College De Heemlanden beschikt over zestig lokalen, zestienhonderd leerlingen en 160 medewerkers. Vandaag de dag nemen alle leerlingen en medewerkers ieder hun eigen apparaat mee, waarvoor zij gebruik willen maken van Wi-Fi. De vernieuwing van het Wi-Fi-netwerk zorgt er nu voor dat dit voor iedereen mogelijk wordt. Accensys heeft door middel van diverse metingen de juiste inrichting en juiste apparatuur van het netwerk kunnen vaststellen. Hiermee wordt er voldoende dekking en doorvoersnelheden geboden om alle gebruikers gelijktijdig te ondersteunen.

Inrichting netwerk

Het Wi-Fi-netwerk heeft ervoor gezorgd dat er overal dekking en voldoende capaciteit wordt geboden binnen de gehele school. Uitdagende punten hierbij waren de aula, waarbij het vaak gebeurd dat er vele leerlingen aanwezig zijn die gebruik willen maken van het Wi-Fi-netwerk, en de verbinding naar de bibliotheek. De bibliotheek bevindt zich op een paar honderd meter van College De Heemlanden. Hier beschikt het over een ruimte waar diverse lessen worden verzorgen en de leerlingen kunnen studeren. Door middel van de Zoneflex 7731 point-to-point is deze verbinding gerealiseerd. Deze point-to-point bridge biedt de mogelijkheid om over lange afstanden tot wel zestien kilometer een Wi-Fi-verbinding te realiseren, zonder dat de capaciteit van het netwerk verloren gaat.

Binnen College De Heemlanden is er door middel van de Zoneflex 7372, Zoneflex 7982 en Zoneflex R700 een stabiel netwerk opgeleverd. Deze access points zijn in staat om alle leerlingen en medewerkers tegelijk te ondersteunen. Met de gepatenteerde Smart Wi-Fi-technologie maakt Ruckus Wireless het mogelijk om veel capaciteit en dekking voor de vele gelijktijdige gebruikers te bieden. De access points maken gebruik van de Beamflex+ technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat het meest ideale pad naar de gebruiker wordt gecreëerd waarmee interferentie wordt omzeild. Dit resulteert op een betere performance. 

Het netwerk wordt door middel van diverse ssid’s gescheiden, waarmee er onderscheid wordt gemaakt onder de leerlingen, medewerkers en bezoekers op College De Heemlanden. Daarnaast is er op de access points die in de gymzalen zijn geïnstalleerd een netwerk beschikbaar gesteld voor de sportverenigingen die van deze zalen gebruik maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-15T10:29:00.000Z externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.