Bedrijf lokt studenten met tachtigduizend gulden

Als een IT-bedrijf met de geldbuidel rammelt om automatiseerders te werven, hoeven ze over aandacht van de landelijk pers niet te klagen.

De campagne van Tas in een showroom voor auto's leverde kortgeleden veel aandacht op en ook de actie van Inzet en Instroom haalde het NOS-Journaal. Dit Goudse detacheringsbedrijf stelt studenten informatica en econometrie tachtigduizend gulden in het vooruitzicht als ze hun studie voor een jaar onderbreken om bij klanten van I&I aan de oplossing van het millennium-probleem te werken. "Deze beloning bestaat uit een bruto-maandsalaris van vierduizend gulden per maand en drie bonussen. Een van deze bonussen ter waarde van achtduizend gulden, krijgen ze als ze weer gaan studeren", aldus Ton Karelse van I&I. De ingehuurde studenten krijgen ook een OV-jaarkaart. Het bedrijf wil in totaal honderd mensen aantrekken.

Origin

De deelnemers volgen een opleiding van tien weken. I&I beschikt over een eigen opleidingsinstituut, maar heeft voor deze actie een verdieping gehuurd van een school in Gouda om ruimte te bieden aan de nieuwe werknemers. Origin is een van de bedrijven die samenwerkt met I&I. Karelse zegt dat CMG en Getronics ook interesse hebben getoond. Volgens een woordvoerder van Origin is de constructie met I&I identiek aan die van andere toeleveranciers als bijvoorbeeld Randstad. Origin zet de geschikte kandidaten in; welke afspraken zij met hun werkgever hebben, doet niet ter zake. "Zodra studenten die in de eindfase van hun studie zitten beschikbaar komen en Origin mensen nodig heeft, dan is er zeker interesse voor hen", aldus de woordvoerder. Op deze manier lost Origin niet alleen een deel van het personeelstekort op, maar kan zich bij deze groep ook profileren als aantrekkelijke werkgever. "En dat is in deze markt nooit weg." I&I is op 1 januari van dit jaar met zijn werkzaamheden gestart. Het detacheringsbedrijf heeft momenteel 25 mensen ondergebracht en leidt nog eens 25 medewerkers op.  MC
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-24T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.