Case study

Heutink ICT biedt online backup aan primair onderwijs

Heutink is al sinds het begin van de vorige eeuw een begrip in het Primair Onderwijs. Door de intrede van ICT in het onderwijs is in 1999 Heutink ICT (www.heutink-ict.nl) opgericht. Heutink ICT heeft in de loop der jaren een schat aan specifieke ICT-expertise opgebouwd. Het bedrijf is onderdeel van de Lesscher IT Groep, waarbinnen het een belangrijke pijler is geworden. Heutink ICT stelt zichzelf tot doel om het onderwijs verder te helpen met ICT. Heutink ICT telt 50 medewerkers en is gevestigd in Hengelo.

Deklas.nu

Rogier Borggreve, directeur van Heutink ICT: "Een belangrijke dienst van ons is de netwerktotaaloplossing deklas.nu, waar ruim 1100 basisscholen nu mee werken. Daarnaast helpen we vele andere scholen met bijvoorbeeld digitale schoolborden of i-Coaching. Tegelijkertijd ondersteunen we de leerkracht bij het ‘managen' van de leerprocessen, onder meer door structuur aan te brengen in het informatieaanbod. En dat wordt blijkbaar gewaardeerd, gezien ons succes."

Eigen datacenters

Heutink ICT is continu bezig met het doorontwikkelen van haar producten en zoeken naar nieuwe toepassingen. Vandaar dat Heutink ICT een Internet Service Provider heeft overgenomen. Borggreve: "Hierdoor beschikken we over allerlei specifieke kennis en faciliteiten zoals bijvoorbeeld een high-tech datacenter. En daar komt BackupAgent om de hoek kijken. Voor de 1100 scholen is online backup erg interessant. We kunnen nu heel eenvoudig extra veiligheid en continuïteit bieden aan scholen. De scholen hebben de zekerheid altijd over hun gegevens te kunnen beschikken."

BackupAgent

Heutink ICT kwam uit bij BackupAgent na een gedegen vooronderzoek. Borggreve: "We hebben vele pakketten tegen het licht gehouden. Daaruit bleek op voorhand al dat BackupAgent veel functionaliteiten bevatte en de meest schaalbare techniek hanteerde. De techniek is zo opgebouwd dat het perfect te adapteren is in deklas.nu.
De online backup software van BackupAgent is eenvoudig in gebruik en werkt geheel automatisch. Geen extra werkzaamheden, maar toch de zekerheid dat gegevens veilig zijn. Precies wat scholen nodig hebben. Het is ook erg prettig dat BackupAgent een Nederlands bedrijf is dat, net als wij, jong en dynamisch is."

Succesvolle pilot

Heutink ICT is begonnen met BackupAgent met een pilot onder 27 scholen voor de duur van 6 maanden. Die leverde geen problemen op. Borggreve: "We merkten dat de scholen razend enthousiast waren over de mogelijkheden. Nu hebben we de software volledig geïntegreerd in onze infrastructuur, en rollen we het grootschalig uit naar onze klanten."

Toekomst

Voor de toekomst heeft de directeur van Heutink ICT een heldere visie. "We hebben veel kennis van het onderwijs dus het is logisch dat we ons daar eerst op richten. We zien duidelijke kansen om de online backup relatief eenvoudig af te zetten bij onze 1100 deklas.nu scholen. Daarnaast willen ook andere zustermaatschappijen binnen de Lesscher IT Groep de toepassing aan hun klanten gaan aanbieden."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-01-08T09:52:00.000Z Alex Beishuizen


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.