Handen in de lucht (René Rippen)

Dit artikel delen:

De overeenkomst is opmerkelijk. Twee kapiteins van het Nederlandse millenniumschip, kort na elkaar geïnterviewd en gefotografeerd door Computable, heffen op de respectievelijke foto's in het achtergrondkatern de armen ten hemel. De foto's waarmee minister Roger van Boxtel en voorzitter Jan Timmer van het Millennium Platform - want over hen hebben wij het - dit katern openen, spreken boekdelen. Is deze houding illustratief voor de macht van een kapitein?

Je zou het haast zeggen. Want omstandig en geduldig leggen zij uit hoe druk ze het wel niet hebben met hun entamerende, stimulerende, controlerende, bewustmakende functie. "He", zegt u wellicht verbaasd: "niet met hun beleidsmakende functie?" Nee, dat valt erg mee, aldus de beide heren. De een oefent 'zware bestuurlijke druk' uit, de ander heeft 'woorden als zijn enige wapen'.
Kennelijk komt het beleid rond de millenniumplaag tot stand in de directiekamers van grote en kleine ondernemingen. Ook in het groene Nederlandse poldermodel. En uit die directiekamers stijgt een oorverdovende stilte op. Want om nou te zeggen dat het ondernemerdom zijn voorlichtende functie inzake het millennium erg serieus neemt...
Er rest de echte kapiteins nog twaalf maanden en een beetje om het tij te doen keren. Heren ondernemers en IT-bazen: tijd voor openheid! Nodig kranten, radio en televisie bij u over de vloer om de vruchten van uw millennium-arbeid te komen bekijken. Om namens ons allemaal te controleren of u echt alle bugs hebt verdelgd. En laat maar eens zien hoe serieus u de keten-aansprakelijkheid in de ICT hebt opgevat.
Want we geloven u niet meer zo erg: zelfs een minister en een voormalige centurion heffen de handen ten hemel. We betwijfelen of u er wel voor zorgt dat er op de eerste dag van het volgend millennium niet van ons allemaal zo'n foto met de handen omhoog gemaakt kan worden.
Tenminste... als de fototoestellen millenniumproof zijn.
 
René Rippen, coördinator achtergrondkatern
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-11T00:00:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.