CDA roept Peper op matje over conflict met Raet

Project voorbeeld van claims millenniumproblematiek

Dit artikel delen:

CDA-Tweede Kamerlid Maria van der Hoeven heeft vragen gesteld aan minister Peper van Binnenlandse Zaken naar aanleiding van de berichtgeving in Computable vorige week over de problemen met Raet. Van der Hoeven wil inzage in een voor de overheid belastend rapport van accountantskantoor Moret, Ernst & Young over de zaak.

Het CDA-Kamerlid heeft grote vraagtekens bij de gang van zaken rond Raets gedwongen afscheid van de overheid. Raet Personele Systemen zou voor het agentschap Ivop het salarissysteem van de overheid renoveren en verbeteren. Met de opdracht was twaalf miljoen gulden gemoeid. In maart zei Binnenlandse Zaken het contract eenzijdig op. Vorige week gaf directeur Th. Willemsen van Raet in Computable opening van zaken over het debacle.
 
Van der Hoeven wil naar aanleiding van het interview met Willemsen van Peper weten of hij het onafhankelijke rapport kent dat Moret, Ernst & Young schreef over de opstelling van de overheid gedurende de anderhalf jaar dat het project liep. Het rapport verscheen in augustus. Zij wil weten wat Peper van de inhoud vindt. Ook wil zij weten wat de financiële consequenties zijn van het vastlopen van het automatiseringsproject.

Angst millennium

De overheid stelt dat het systeem dat Raet in december 1997 opleverde kwalitatief niet goed was. Raet meent dat angst bij de overheid om niet tijdig over een millennium-bestendig systeem te kunnen beschikken de reden is voor het stuklopen van het project.
Ook het VVD-Tweede Kamerlid Oussama Cherribi heeft kennis genomen van de opmerkingen van Willemsen over de handelwijze van het Ivop. Hij noemt de gebeurtenissen rond Raet "een vroeg voorbeeld van vraagstukken rond complexe claims, aansprakelijkheid en verwijtbaarheid die voortvloeien uit het millenniumprobleem." Cherribi adviseerde minister Van Boxtel onlangs al om een speciaal schadeclaimplatform op te zetten dat informatie moet gaan geven over de beperkte ruimte voor schadeverhaals-scenario's bij millenniumproblemen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-27T00:00:00.000Z Auke Schouwstra