Maarssen laat zich extern, gestandaardiseerd, bedienen

Oeverloos blauw

Dit artikel delen:

Keuzes voor steeds 'de beste oplossing' leidden bij de gemeente Maarssen tot vijf besturingsplatformen, waarop software draaide van minstens zoveel leveranciers. Maar dit had tevens een omvangrijk beheersprobleem tot gevolg. De oplossing dáárvoor bestond uit rigoureuze standaardisatie en totale uitbesteding. De afdeling Informatievoorziening en Automatisering bestaat nog uit slechts een chef en zijn vervanger.

In feite �s ICT-manager Cor Oonk de afdeling Informatievoorziening en Automatisering (I&A) in Maarssen (41.000 inwoners). Hij is mild in zijn oordeel over de verregaande eilandautomatisering, waarop hij bij zijn aantreden in 1992 stuitte.

 
De auteur van deze bijdrage heeft (nog) geen toestemming gegeven voor elektronische publicatie. Raadpleeg de Computable van bovenstaande datum voor de complete tekst van dit artikel. Heeft u de betreffende Computable niet (meer) in uw bezit, bel dan (023) 546.3413.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-03T00:00:00.000Z Peter Mom