Europese IT-uitgaven naar 210 miljard

Markt mobiliseert zich om aan vraag te voldoen

Dit artikel delen:

De IT-uitgaven in Europa zullen dit jaar ongeveer 210 miljard dollar belopen. De groei van de IT-markt zal in 1997 boven de 10 procent uitkomen. Dat concludeert International Data Corporation (IDC) uit het onderzoek 'Western European information technology spending patterns, 1995-2001'.

IDC heeft niet alleen de IT-uitgaven over 1997 geïnventariseerd. Op basis van beschikbare gegevens is er ook een poging gedaan de ontwikkelingen voor de nabije toekomst in beeld te brengen. Het onderzoeksbureau voorspelt de grootste groei in België. Nederland is goede tweede, op de voet gevolgd door Duitsland. De komende jaren ligt de gemiddelde groei in Europa op 8,6 procent.
Volgens IDC is 1997 een goed jaar voor de IT-industrie. Als groeifactoren noemt het onderzoeksbureau de Europese economische integratie, de toenemende concurrentie, de roep om geavanceerde technologische voorzieningen (voor bijvoorbeeld data warehousing en Internet/intranet) en het millennium-probleem. Voor veel organisaties vormt de combinatie van deze factoren de aanleiding om systemen te moderniseren of te vervangen. "De IT-markt mobiliseert zich om aan deze vraag te voldoen", zegt IDC-analist Andy Doyle. "De traditionele scheiding van de markt - hardware, software en dienstverlening - valt weg. Klanten stellen eisen die betrekking hebben op alledrie de disciplines. Zij willen ook meer resultaat zien van investeringen in technologie. Standaardisatie vormt hiervoor de oplossing. Vaak nemen de hardwareleveranciers het voortouw om geïntegreerde projecten op te zetten."
IT is niet meer weg te denken uit de zakelijke wereld en neemt een steeds belangrijker plaats in bij mensen thuis en in het onderwijs, constateert IDC. Het nadeel van deze alomtegenwoordigheid is dat het Jaar 2000-probleem op zeer grote schaal doorklinkt. Dit leidt de aandacht van de euro-problematiek af. Het bureau verwacht dat er een gebrek aan geld en personeel is om beide problemen afdoende op te lossen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-21T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.