Managed hosting door True

Kamer bezorgd over millennium-probleem

Dit artikel delen:

De Tweede Kamer is ongerust over de wijze waarop de Haagse ministeries het millennium-probleem aanpakken. Geleidelijk aan begint het bewustzijn hierover op gang te komen, maar erg doortastend lijkt het optreden van de meeste bewindslieden niet.

Staatssecretaris Kohnstamm van Binnenlandse Zaken is belast met de coördinatie, maar die stelt op zijn zachtst gezegd niet veel voor. Invloed op de verschillende departementen heeft hij nauwelijks.
Een aantal kamerleden uit het tweede echelon, waaronder Cherribi (VVD) en Jeekel (D66), zou graag zien dat de machtige Vaste Kamercommissie voor de Rijksuitgaven zich in het probleem vastbijt. Dat zou kunnen door de problematiek te bestempelen tot 'groot project', een aparte kwalificatie voor belangrijke beleidsonderwerpen.

Gebrek aan menskracht

De Kamercommissie ziet daar echter geen kans toe door gebrek aan menskracht. De ambtelijke staf die de commissie moet ondersteunen, is niet in staat zo'n taai IT-probleem het hoofd te bieden. Het zou veel tijd en inspanning vergen alle ministeries en de talrijke zelfstandige bestuursorganen achter de broek te zitten.
Cherribi en Jeekel vinden het jammer dat het Jaar 2000-probleem niet hoger op de politieke agenda staat. Ze zouden graag regelmatiger over dit nijpende probleem willen overleggen, maar dat lukt evenmin. Cherribi ziet heil in een krachtige coördinatie. Doch dit past niet goed in de Haagse politieke cultuur waarbij iedere minister verantwoordelijk is voor het reilen en zeilen van diens eigen departement. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.