Zaanstad van NT4 naar XP

Dit artikel delen:

De gemeente Zaanstad heeft de overstap van twaalfhonderd werkplekken uitgerust met Windows NT naar Windows XP afgerond. De migratie van 340 applicaties is een aardige opsteker voor het Zaanse Lindeberg IT Solutions.

Dat bedrijf is gespecialiseerd in software voor migratie en beheer van applicaties. Het ontwikkelde de afgelopen jaren in eigen huis het zogenoemde Package Management Tool, waarmee het applicaties kan inpakken, om ze op andere of nieuwe werkplekken weer te installeren.
Volgens Jeroen Wolff, directeur bij Lindeberg zijn handmatige installaties zelden éénduidig. Dat kost tijd en voor de migratie is ook nog eens veel gespecialiceerde kennis nodig. Volgens Wolff is de gemeente Zaanstad enthousiast over inpak- en uitpaksoftware van Lindeberg. Wolff: "Wij zijn een kleine specialistische partij, maar halen wel deze Europese aanbesteding binnen."
Lindeberg verbetert met de eigen tool de standaard installatiesoftware van Microsoft (MSI). Het gebruikt daarnaast de client beheersoftware van Altiris voor het verspreiden van de toepassingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-09-09T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.