Computersysteem tart Raad van State

Dit artikel delen:

De Raad van State ondervindt veel hinder van de invoering van een nieuw administratief systeem. Volgens de Staatscourant is de IT-infrastructuur van het rechtscollege niet geschikt om dit Registratie- en Beheersysteem (Rebes) probleemloos te laten functioneren.

Ook werkt het nieuwe systeem trager dan zijn voorganger. Volgens een woordvoerder van Cap Gemini gaat het echter om gewenningsproblemen. "Dat is de reden die de Raad van State zelf opgeeft". IT-dienstverlener Cap Gemini is vanaf 1995 betrokken bij de implementatie van Rebes. Het systeem werd vorig jaar opgeleverd en Cap voert sindsdien het onderhoud uit. De invoering van Rebes was nodig, omdat het oude systeem niet millennumbestendig was. De kosten bedragen ongeveer vijf miljoen gulden.
Vooral de afdeling bestuursrechtspraak kampt met problemen. Daar is bij de overschakeling naar Rebes zo'n 10 procent van de gegevens verloren gegaan. Dit zou ernstige gevolgen kunnen hebben voor de voortgang van bouwprojecten, doordat de Raad van State geen uitspraak kan doen over bezwaarprocedures. In de Staatscourant vertelt A. Hazebroek, hoofd van de secretarie van de afdeling, dat de zoekgeraakte informatie nog wel in de oude bestanden zit. Een zegsman beweert dat de Raad, indien noodzakelijk, overschakelt op papieren dossiers.  RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-02T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.