2000-Probleem weerbarstiger

Dit artikel delen:

Het kabinet vreest dat de oplossing van het Millennium-probleem de overheid meer geld gaat kosten. Het ziet er naar uit dat de half miljard gulden die de overheid hiervoor uittrok, niet voldoende is. Het probleem blijkt gecompliceerder dan was aangenomen.

Dit bleek vorige week vrijdag tijdens een vergadering van de ministerraad. Het demissionaire kabinet vindt deze kwestie te belangrijk om aan een volgende ministersploeg over te laten.
Een tussenrapportage die hierover is uitgebracht, geeft een negatief beeld. Premier Kok vindt de zaak zo penibel dat het tussentijds verslag deze week weer in de ministerraad wordt besproken. Dit geeft aan dat nog veel problemen zijn op te lossen.
Het kabinet wil ook in andere landen haar voelhorens uitsteken. Kok is benieuwd hoe ver de rest van Europa is gevorderd. Eerder schreef hij al een brief aan de Duitse kanselier Kohl. Die heeft hem inmiddels gerust gesteld. Kok is bang dat de buitenlandse handel een klap krijgt als bepaalde landen niet op tijd klaar zijn.  CORR.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-05T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.