Nieuwe sociale zekerheid vergt risicovolle informatiseringsoperatie

Klantvriendelijk de fraude te lijf

Dit artikel delen:

Sinds een parlementaire enquête in 1993 de vinger legde op een aantal zere plekken in de sociale zekerheid, is de sector op zoek naar een nieuwe uitvoeringsstructuur. Hoe die eruit zal zien, stond lange tijd nog niet helemaal vast, maar intussen wordt wel al drie jaar toegewerkt naar een ICT-infrastructuur die de nieuwe aanpak moet faciliteren. 'Voortschrijdend inzicht' in moeizame pilots maakt systeemontwikkeling tot een zeer iteratief proces. Intussen vergen allerlei gegevensbestanden onderlinge afstemming.

Ede had de primeur. In deze plaats werd in mei 1998 een eerste systeemmodule van het Cliëntvolgcommunicatiestelsel (Cvcs) in gebruik genomen. En zelfs vóór in maart 1996 een landelijk programma Samenwerking Werk en Inkomen (SWI) op de rails was gezet, tufte te Ede reeds voorzichtig een collectief treintje van Arbeidsvoorziening, Gemeentelijke Sociale Dienst en uitvoeringsinstellingen voor werknemersverzekeringen (uvi's). De drie 'kolommen' hadden in 1994 met hun 'Banencentrum' een Centrum voor Werk en Inkomen avant la lettre geopend (CWI, zie kader).

 
De auteur van deze bijdrage heeft (nog) geen toestemming gegeven voor elektronische publicatie. Raadpleeg de Computable van bovenstaande datum voor de complete tekst van dit artikel. Heeft u de betreffende Computable niet (meer) in uw bezit, bel dan (023) 546.3413.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-04T00:00:00.000Z Peter Mom
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.