Overheidsinformatisering volgens twee zwartkijkers

'Bij overheid gaat niet meer mis dan bij bedrijfsleven'

Dit artikel delen:

Aan de borreltafel doet het 't altijd goed: er gaat ontzettend veel mis als de overheid aan het automatiseren slaat. Een socialedienstsysteem dat anderhalf keer zo duur wordt, een systeem voor nutsbedrijven dat het na zes jaar nog niet doet, politiesystemen met gebreken - met enige regelmaat haalt de misère de krant. Maar gaat het echt zo slecht? En als het echt zo slecht gaat, gaat het dan slechter dan in het bedrijfsleven?

Gaat het bij de overheid met de automatisering slechter dan in het bedrijfsleven? Computable legde de kwestie voor aan twee HEC'ers. Uitsluitend fonetisch verwant aan computerkrakers, want directeur drs. Koos van der Steenhoven van Het Expertise Centrum en zijn adjunct drs. Ton Glass kraken alleen kritische noten. Ze laten zich door overheden inhuren om 'betaald chagrijnig' te zijn, zoals Van der Steenhoven zegt, en zo hun opdrachtgever voor missers te behoeden. Of, als een ramp hem reeds getroffen heeft, advies te geven over beperking van de schade.

 


De auteur van deze bijdrage heeft (nog) geen toestemming gegeven voor elektronische publicatie. Raadpleeg de Computable van bovenstaande datum voor de complete tekst van dit artikel. Heeft u de betreffende Computable niet (meer) in uw bezit, bel dan (023) 546.3413.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-16T00:00:00.000Z Peter Mom
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.