Fiscus gunt Siemens mammoet PC-order

Dit artikel delen:

Siemens gaat de Belastingdienst ruim 36 duizend PC's leveren. Het betreft één van de grootste IT-opdrachten die in Nederland ooit zijn vergeven. Hoewel geen uitspraken worden gedaan over de totale omvang van de opdracht, moet deze naar schatting ruim 120 miljoen gulden belopen.

De Belastingdienst heeft bij deze Europese aanbesteding als criterium de hoogte van de 'eigendomskosten' genomen. Het project heeft een looptijd van drie jaar. In die periode zal Siemens vierhonderd locaties van de dienst, waaronder de douane, voorzien van notebooks en desktops. De opdracht omvat tevens het installeren van de machines op elke werkplek, en het afvoeren van de oude PC's. De PC's worden gekoppeld aan centrale systemen. De Belastingdienst gaat over van Windows 3.1 naar Windows NT Workstation. De fiscus wil zo universele werkplekken creëren, om de veelvoud aan verschillende PC's terug te dringen tot een beperkt aantal standaard modellen. Hetzelfde geldt voor bepaalde applicaties.
Tijdens de looptijd van het contract zullen prijzen en onderdelen van PC's wijzigen. Daar is rekening mee gehouden. De prijsvariaties worden volgens een bepaalde formule doorberekend, het zogenoemde 'forward pricing'.
Siemens stijgt met deze order van de vijftiende plek naar een plaats binnen de top tien van grootste PC-leveranciers in Nederland. De Belastingdienst heeft vorig jaar ook al een raamcontract gesloten met Siemens voor de levering van nieuwe telefooncentrales.   HB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-16T00:00:00.000Z Henk Boot