2000-probleem Sociale Diensten

Dit artikel delen:

Het millennium-probleem veroorzaakt grote problemen bij de Sociale Diensten. Een proefproject bij de sector Sociale Zaken van de gemeente Tilburg toont aan dat de aanpak grote inspanningen vraagt.

Op initiatief van het nationaal Millennium Platform diende deze gemeente als proefkonijn. Bij ruim driekwart van de geïnventariseerde systemen blijkt de 2000-overgang tot problemen te kunnen leiden. De continuïteit van belangrijke uitvoeringsprocessen loopt daarbij gevaar. Bovendien is er sprake van een bestuurlijk organisatorisch probleem.
Daarnaast kunnen zich binnen de organisatie van de sociale dienst verschillende complicaties voordoen en bestaat de kans dat leveranciers niet tijdig met 2000-bestendige versies van systemen komen.
De uitkomsten van de proef maken duidelijk dat op alle niveaus omvangrijke inspanningen nodig zijn om de eeuwwisseling succesvol te doorstaan. Om de gemeentelijke Sociale Diensten te ondersteunen komt er voor hen een kenniscentrum 2000. Dit centrum is een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Divosa en de TKB (Task Force Kwaliteit Bijstand).   CORR.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-03T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.