Luctor et emergo

Herindeling Schouwen-Duiveland goed voor eilandinformatisering

Dit artikel delen:

Sinds 1990 gaat het rijtje als volgt: 647, 636, 633, 625, 572. Het aantal gemeenten neemt af, hun schaal toe en als het goed is ook hun bestuurlijke slagkracht. De laatste gemeentelijke herindeling, in Noord-Brabant en Zeeland, was een forse; komend jaar is Drenthe aan de beurt. Wat betekent zo'n fusie-operatie voor de organisatie en voor de informatievoorziening? Hoe zijn de neuzen dezelfde kant op te krijgen en de vitale systemen tijdig draaiende? Een kijkje in de keuken van de nieuwe gemeente Schouwen-Duiveland, die de inspanningen van het laatste jaar beschouwt als 'gigantisch'.

Schouwen-Duiveland is niet alleen de naam van een eiland, maar ook van een gemeente: qua oppervlakte de vijfde van het land. Nu is de helft water, maar zonder dat is ze nog altijd de achtste gemeente. Met haar 25.000 kadastrale percelen is ze een mooie kluif voor een geografisch informatiesysteem. Qua inwonertal staat ze in de buurt van de honderdste plaats, maar daar staat tegenover dat het aantal mensen 's zomers verdubbelt vanwege het toerisme. Niet overdreven dus om Schouwen-Duiveland een bijzondere gemeente te noemen, ook al omdat ze nog maar drie maanden bestaat.
 


De auteur van deze bijdrage heeft (nog) geen toestemming gegeven voor elektronische publicatie. Raadpleeg de Computable van bovenstaande datum voor de complete tekst van dit artikel. Heeft u de betreffende Computable niet (meer) in uw bezit, bel dan (023) 546.3413.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-04-04T00:00:00.000Z Peter Mom