Pinkroccade verliest GSD'en

Dit artikel delen:

Sociale diensten keren Pinkroccade Civility massaal de rug toe en zoeken hun heil bij concurrent Centric IT Solutions. Rond dertig gemeenten zijn de laatste maanden overgestapt en gebruiken nu het socialedienstsysteem Gws4all.

Pinkroccade is er volgens een die gemeenten niet in geslaagd tijdig een aantrekkelijk alternatief voor zijn oude pakketten aan te bieden. Deze GSD-pakketten zijn Gunim GSA (oorspronkelijke van Raet) en Globit VTS/NTS (L+T). Het onderhoud van GSA, dat zo'n zeventig gebruikers kent, zou begin dit jaar stoppen. Globit, met circa 175 gebruikers, eindigt begin 2004. Opvolger Civision Welzijn beleefde pas medio oktober zijn eerste implementatie, bij de gemeente 's-Hertogenbosch.

Geen geduld

Gemeenten vinden Civision Welzijn nog niet uitontwikkeld. Op waarderingen zouden het pakket stapsgewijs het niveau moeten geven, dat van een eigentijds product mag worden verlangd. De gemeenten willen daar niet op wachten. Overstappers schilderen een weinig vleiend beeld van een door fusies en overnames uit zijn krachten gegroeide onderneming. Deze is in hun ogen niet bij machte uit de heterogene boedel een coherent en toekomstvast assortiment te bouwen. Nadat onlangs duidelijk werd dat Pinkroccade in de GBA-markt een forse veer moet laten (het verloor twaalf gemeenten), blijkt het bij sociale zaken nog erger te zijn. "Hoe is het mogelijk dat ze nog wat verkopen", vraagt Swen Annegarn van het weggelopen Hardenberg zich af. Pinkroccade bestrijdt het geschetste beeld. Civision Welzijn is wél klaar en zo'n vijftig gemeenten gebruiken het of hebben het besteld. De vertrokken klanten hebben, gezien het respijt dat hun tot 1 juli is gegund, voortijdig en verkeerd besloten.

 
Peter Mom

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-21T00:00:00.000Z Peter Mom
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.