Uno vernieuwt ICT-landschap Avalex

Dit artikel delen:
Afvalcontainers

In opdracht van het dagelijks bestuur en het managementteam van Avalex heeft Uno het ict-omgeving van Avalex vernieuwt met onder andere Microsoft Office 365. De infrastructuur voor de kantoorautomatisering van afvalverwijderaar en reinigingsbedrijf Avalex voldeed niet meer aan de eisen. Daarom moesten een aantal ict-gerelateerde zaken, zoals de applicaties, herzien en geoptimaliseerd worden. Hiermee wil Avalex voorbereid zijn op de toekomstige technologische veranderingen op gebied van ict.

Voor de vernieuwing van de ict-omgeving bij afvalverwijderaar Avalex werden een paar eisen gesteld. Zo moest de nieuwe omgeving stabiel en geoptimaliseerd zijn en de ict-kosten terugbrengen. Daarnaast moest het applicatielandschap vernieuwd worden. Dit vanwege de hoge exploitatielasten van het huidige landschap, het aantal complexe en talrijke handelingen van de medewerkers van Avalex om het systeem te bedienen en vanwege de hoge capaciteit om informatie tijdig, juist en volledig beschikbaar te stellen voor de interne besturing van de organisatie.

Automatiseerder Uno heeft in samenwerking met de afvalverwijderaar gekeken naar de gestelde eisen en functionaliteiten. Omdat er meerdere ict-projecten liepen binnen Avalex is er gekeken naar de uiteindelijke inrichting en samenwerking van de diverse applicaties. Door het juist toepassen van de Microsoft-oplossingen, in combinatie met de verschillende andere leveranciers, is er een omgeving ontstaan met Microsoft Office 365 als basis. Daarnaast wordt volledig gebruik gemaakt van Sharepoint. Deze oplossing draagt in combinatie met de centrale ict-omgeving nu zorg voor de dagelijkse continuïteit en zekerheid binnen het Avalex-applicatielandschap.

Optimalisatie van samenwerking

In 2014 is de gehele kantoorautomatisering vervangen en daar waar nodig geüpgraded en op 1 januari 2015 is Avalex live gegaan met het nieuwe applicatielandschap. De vernieuwde ict-omgeving maakt het voor medewerkers mogelijk om via Office365 altijd, overal en met elk apparaat werken. Dit verhoogt de efficiency van samenwerking en delen van documenten. Daarnaast wordt de manier breed gedragen (90 procent) binnen de organisatie. Bovendien zag Avalex een substantiële vermindering van printjes, door het uitgangspunt van papierloos werken. Ook de voertuigen zijn meegenomen tijdens de vernieuwing; deze zijn nu uitgevoerd met boordcomputers, waardoor onder andere route-optimalisatie, P90 norm (nog in ontwikkeling) en urenregistratie een geautomatiseerd proces zijn geworden. Bovendien levert het een besparing op Co2 uitstoot.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-07-21T13:42:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.