Arriva kiest voor Eset NOD32

Dit artikel delen:

In de strijd om de beste business case van 2009 zond NOD32 het project 'Arriva blijft veilig op weg met Eset NOD32' in. Het project en bijbehorende business case gaan in de inzet van Eset NOD32 bij Arriva.

De doelstelling van Arriva is ervoor zorgen dat reizigers van A naar B komen. Het bedrijf exploiteert verschillende buslijnen door het hele land en verzorgt regionaal treinvervoer in de provincies Friesland, Groningen en Zuid-Holland. Ook verhuurt Arriva touringcars. Bij Arriva wordt er gebruikt gemaakt van een relatief klein aantal werkstations, maar deze worden door een groot aantal wisselende medewerkers gebruikt. Hierdoor liep het netwerk veel grotere risico's dan de netwerken van organisaties waarbij er minder wisseling is van gebruikers per werkstation. Bovendien gebruikte het gemêleerde gezelschap veel verschillende soorten draagbare media en werden diverse machines gebruikt voor uiteenlopende doelen.

Trager

Ook was de bestaande situatie belastend voor de servers en had de beveiligingssoftware die in gebruik was veel impact op de prestaties van de PC's, met als gevolg dat deze steeds trager werden. Om de data beter te beschermen en ervoor te zorgen dat de werkstations weer sneller werden, zocht het bedrijf naar een nieuwe beveiligingsoplossing.

Nienke Ryan van NOD32: 'De systeembeheerder van Arriva was bekend met Eset NOD32 en had goede ervaringen met het product. De ict-Leverancier van Arriva heeft hem vervolgens in contact gebracht met DoNod. Dit bedrijf heeft Arriva van informatie en tests voorzien zodat ze het product goed konden evalueren. ESET NOD32 presteerde in de testomgeving zo goed, dat Arriva binnen twee maanden besloot het product te implementeren.'

Zelfstandig

Arriva heeft het project voor een groot deel zelfstandig uitgevoerd. Door de werkstations te voorzien van Eset NOD32, kunnen gebruikers alle computers gebruiken die op dat moment beschikbaar zijn. Ryan: ' Eset NOD32 biedt een proactieve beveiliging. Door het gebruik van een wereldwijde database van virusdefinities, die realtime updates verwerkt, is de software in staat virussen te herkennen op basis van eigenschappen. Op die manier kunnen zelfs zeer nieuwe virussen worden herkend. Omdat het programma werkt vanuit één enkele engine heeft het minimale impact op het netwerk. De lage systeembelasting zorgt ervoor dat systemen zijn beschermd zonder dat de gebruiker daar iets van merkt. De servers kunnen hierdoor efficiënter worden ingezet en met het sterke centraal beheer worden de beheerders ontlast.'  

De ict-mensen zijn zeer tevreden over de keuze uit, aldus Arriva: 'Eset NOD32 doet wat je verwacht van dergelijke software. Het bedrijf heeft geen last van malware, false positives zijn niet voorgekomen en het werk is gewoon doorgegaan zonder lastige onderbrekingen of vertragingen'.

Gereduceerd tarief

In dit traject was het creëren van draagvlak het belangrijkste aangezien het product niet veel naamsbekendheid geniet. De adoptiegraad groeide exponentieel gedurende het proces. Ryan: 'De managers merken een positieve bijdrage aan de bedrijfsvoering. Aangezien de prestaties van de beveiligingsoplossing zorgen voor een veilige werkomgeving wat indirect een positieve bijdrage levert aan het delen van informatie en de ontwikkeling van de organisatie op de lange termijn. Gebruikers zijn enthousiast dat de machines hun snelheid behouden en de systeembeheerders omdat het product zo eenvoudig te beheren is. Ook wordt het netwerk maar minimaal belast.'

Vanwege de positieve ervaringen die iedereen met de software had, heeft Arriva gevraagd of de thuisgebruikers ook gebruik konden maken van Eset NOD32. DoNod heeft hier gehoor aan gegeven en heeft een aparte website geopend waar Arriva-medewerkers de software eenvoudig kunnen aanschaffen voor persoonlijk gebruik, tegen  een gereduceerd tarief.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

NOD32 is inderdaad mijn favoriete AV-oplossing: werkt onmerkbaar op de achtergrond en pikt er feilloos virussen uit. Komt ook goed uit de verschillende AV-testen.
Norton is qua belasting van het systeem erger dan de virussen die het tegen moet houden en ook McAfee en Trend Micro leggen je systeem tijdens een scan bijna plat. Om nog maar te zwijgen van het gratis AVG: gaat dat aan het scannen, dan kan je beter wat anders gaan doen: niet meer vooruit te bran-den! Avira gooit je dood met reclame, dus dat is ook geen optie.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-08T08:34:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.