Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Revalidatiepecialist Revant stapt over op hosting

Dit artikel delen:

Specialist in revalidatie, hartrevalidatie en longrevalidatie in de regio West-Brabant en Zeeland Revant heeft ervoor gekozen om ict te gaan outsourcen en over te gaan op volledige hosting. Na een inkooptraject waarbij verschillende leveranciers betrokken werden is de keuze gevallen op CarePartners.

De zorgmarkt is volop in beweging. Bezuinigingen, fusies, reorganisaties, marktwerking en nieuwe beleidsvormen zijn aan de orde van de dag. Ict is een van de belangrijkste pijlers in de zorg en brengt de zorg op een ander kwalitatief niveau en ondersteund in groeiende mate het bedrijfskritische proces.

Wie is Revant

Revant biedt specialistische revalidatie, hartrevalidatie en longrevalidatie in de regio West-Brabant en Zeeland. Voor kinderen én volwassenen.

De revalidatiegeneeskundige behandelingen worden poliklinisch en klinisch aangeboden op vier locaties. De behandeling vindt groepsgewijs of individueel plaats. Met de behandelingen wil Revant bereiken dat de cliënt weer zo zelfstandig mogelijk gaat functioneren in dagelijkse leven.

Revant helpt patiënten bij beperkingen die veroorzaakt worden door chronische ziekte, een verkeersongeluk, een beroerte, reuma, een dwarslaesie, hart- of longaandoeningen, chronische pijn en vermoeidheidsklachten, enzovoorts. De medewerkers van Revant zijn gespecialiseerd in problemen met het bewegen van de armen en benen, spraak, de hersenfuncties en herstel bij chronische hart- en longaandoeningen. De medisch specialisten en paramedici van Revant werken nauw samen in teams. De specifieke Revant revalidatieprogramma's leiden tot meetbare resultaten. Tijdens en na de behandeling staan de zorgverlener open voor inbreng van de revalidant en zijn verwijzer. Zo blijft de zorg in ontwikkeling.

Het vastleggen van gegevens en bijzonderheden tijdens het revalidatieproces is essentieel. Registratie vindt plaats in Ecaris. Feitelijk gezien is Ecaris het zogeheten ECD (Elektronisch Cliënten Dossier). Ecaris is het informatiesysteem dat het volledige behandelproces van elke revalidant ondersteunt en bij uitstek geschikt is voor multidisciplinair werkende organisaties.

Ecaris is voor Revant dan ook een belangrijke applicatie. De eisen en wensen, die de organisatie met haar medisch specialisten en behandelaren stellen aan primaire applicaties als Ecaris en het Revalidatie epd zullen alleen nog maar toenemen. Dit geldt tevens voor de beschikbaarheid en continuïteit van ict in het algemeen. En dat is de reden dat Revant heeft gekozen om ict te gaan outsourcen en over te gaan op volledige hosting. Bovendien kan Revant door dit besluit in de komende jaren de ict-kosten beter beheersen. Revant staat niet meer voor plotselinge en hoge ict-investeringen en weet voor de komende vijf jaar precies waar ze aan toe zijn.

Samenwerking

Na een inkooptraject met verschillende leveranciers is de keuze gevallen op CarePartners. De reden voor deze keuze is de aandacht die CarePartners heeft voor het waarborgen van veiligheid, de ervaring in de zorg en kwaliteit in combinatie met de flexibiliteit. CarePartners is jaren geleden begonnen in de eerstelijns zorg maar inmiddels uitgegroeid tot een partner in de gehele zorgsector. CarePartners houdt zich bezig met hosting van allerlei (door de klant gewenste) zorgapplicaties en standaard applicaties. De klantomgeving wordt opgezet in hypermoderne en streng beveiligde datacenters.

Zij beheren als ZSP gecertificeerde dienstverlener op dit moment zo'n drie miljoen patiëntendossiers en stellen zich op als één loket voor de klant voor alle ict-gerelateerde zaken. Een krachtig concept! Voor Revant is er dus maar één aanspreekpunt voor alle ict-gerelateerde zaken door een nauwe samenwerking tussen VIR e-Care Solutions en CarePartners.

In een eerder stadium besloot VIR e-Care Solutions om zijn applicaties bij CarePartners onder te brengen en zo beschikbaar te stellen voor zijn afnemers. VIR e-Care Solutions is marktleider in de revalidatie. Het bedrijf ontwikkelt applicaties voor het primaire en secundaire proces van de multidisciplinaire zorg: de belangrijkste zijn Ecaris en het Revalidatie epd.

Toekomst

Revant is ervan overtuigd dat hosting de toekomst is en outsourcing van ict daarmee uiteindelijk een logisch gevolg. Geen investeringen meer in peperdure serverruimtes, veiligheideisen, apparatuur, opleidingen, scholing et cetera. Dit ligt nu in handen van professionals. Belangrijk voor Revant is dat het geld direct in de zorg en behandeling geïnvesteerd kan worden. Inmiddels hebben al meerdere Revalidatiecentra interesse getoond en lopen er diverse offertetrajecten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Quote: "Belangrijk voor Revant is dat het geld direct in de zorg en behandeling geïnvesteerd kan worden."

Okay, CarePartners doet dit voor nop! Of??? XD

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-28T09:00:00.000Z externe partij


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.