Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

SafeNet helpt O’Neill Europe met authenticatie

Dit artikel delen:
o'Neill

O’Neill Europe is het Europese hoofdkantoor van het beroemde Californische surf-, wintersport- en lifestylekledingmerk. O’Neill wilde medewerkers thuis en onderweg veilige toegang bieden tot het bedrijfsnetwerk en gevoelige data en ging hiervoor in zee met SafeNet. Het betreft hier vooral het beveiligen van ontwerpen en collecties, door middel van authenticatie, die het bedrijf tot twee jaar vóór de eigenlijke lancering ontwikkelt.

De visie van O’Neill om functionele en innovatieve boarding-producten te vervaardigen, ligt aan de basis van alles wat het bedrijf doet. De innovatie van O’Neill in stijl en technologie zorgde voor de ontwikkeling van het merk en voor de sterke reputatie van het bedrijf als een van de grootste merken voor jongerenkleding ter wereld.

Klantbehoefte

O'Neill wilde medewerkers thuis en onderweg veilige toegang bieden tot het bedrijfsnetwerk en gevoelige data. Het betreft hier vooral ontwerpen en collecties die het bedrijf tot twee jaar vóór de eigenlijke lancering ontwikkelt. O'Neill wil zijn personeel de flexibiliteit bieden om op afstand te werken en toch veilig toegang te krijgen tot belangrijke applicaties en intellectuele eigendommen (ontwerpen, materialen, productiedetails etc.). Tegelijkertijd moeten potentiële risico's en kosten als gevolg van datalekken zijn geminimaliseerd. Om die reden streefde O'Neill naar het verbeteren van de beveiliging, de evaluatie en de aanschaf van diverse authenticatieoplossingen die tegemoetkomen aan huidige en toekomstige behoeften. De belangrijkste eisen die O'Neill aan de authenticatieoplossing stelde, waren de volgende:

- Flexibiliteit: een uitgebreide en flexibele authenticatiebackendoplossing die uiteenlopende authenticatiemethoden en geavanceerde beveiligingsapplicaties ondersteunt.
- Bruikbaarheid: een brede reeks van verschillende authenticatiemethoden voor medewerkers, gebaseerd op hun rol binnen de organisatie.
-Mobiele authenticatie: krachtige authenticatie voor smartphones en mobiele apparatuur.
-Tco: stroomlijnen van authenticatieactiviteiten door gebruik te maken van een kosteneffectieve en onderhoudsarme oplossing.

O'Neill is al vijf jaar een tevreden SafeNet-klant. Het bedrijf schafte in eerste instantie 350 SafeNet-authenticators aan voor zijn medewerkers voor thuis en onderweg. O'Neill heeft een uitgebreid Citrix-systeem en gebruikt onder andere Citrix op de gateway. Citrix adviseerde evaluatie van de SafeNet-technologie, aangezien de oplossingen van zowel Citrix als SafeNet eenvoudig zijn in te zetten en te integreren. O'Neill kan hierdoor zijn bestaande investering in Citrix uitbreiden en maximaliseren - een belangrijke overweging doordat een van de eisen was, dat de oplossing kosteneffectief moet zijn en waarde voor haar geld biedt. Het gebruiksgemak en de eenvoudige ingebruikname van SafeNet waren ook belangrijke factoren in de recente beslissing om de sms-authenticatieoplossing te evalueren. Dit stelt O'Neill in staat om een krachtige combinatie van hardware- en softwareauthenticatie in te zetten.

Oplossing

Na de technische evaluatie koos O'Neill voor de volgende SafeNet-oplossingen:

-SafeWord 2008 - een ‘out of the box' one time password (otp) two-factor authenticatieoplossing die veilige toegang op afstand biedt tot gevoelige data en vertrouwelijke bronnen. SafeWord 2008 bestaat uit hardware en software, en biedt gebruikersvriendelijke beheersoftware en onderhoudstools. De oplossing is eenvoudig te installeren, te gebruiken en te beheren.
-MobilePass - een two-factor authenticatiesoftwareoplossing die otp-wachtwoorden genereert op mobiele telefoons. MobilePass ondersteunt uiteenlopende toestellen, waaronder iPhone-, Blackberry-, Android-, Java- en Windows Mobile-platformen.

O'Neill wilde zelf de controle behouden over zijn data en kon zich daarom vinden in het idee van zelfvoorziening en tokenbeheer vanuit één enkele console. Het bedrijf maakte de keuze voor de authenticatieoplossingen van SafeNet op basis van de flexibiliteit en het centrale beheer, eenvoud in gebruik, inzet en installatie, en de lage tco.

De installatie en implementatie van de SafeNet-oplossingen verliepen eenvoudig: binnen een paar uur was dit een feit. Verder vereisen de oplossingen minimale training. O'Neill kan met de oplossingen zijn beveiligingsbeleid effectiever inzetten en het bewustzijn over beveiliging onder medewerkers vergroten. De gebruikersfeedback is erg positief - de oplossingen zijn eenvoudig te gebruiken, vereisen bijna geen onderhoud en bieden een extra beveiligingslaag.

De krachtige authenticatieoplossingen van SafeNet bieden O'Neill een schaalbaar platform dat is uit te breiden naar de rest van de organisatie als het aantal medewerkers op afstand groeit. Ook legt O'Neill hiermee de basis voor een bring your own device (byod)-aanpak.

Voordelen

-Gebruiksgemak: SafeWord 2008 is eenvoudig in te zetten en te beheren in Windows-omgevingen. De oplossing is in enkele minuten en zonder aanpassingen te installeren.
-Ondersteuning van diverse authenticatiemethoden: SafeWord 2008 ondersteunt hardware- en softwareauthenticatie, waardoor O'Neill zijn bestaande hardwareoplossing kan uitbreiden met (mobiele-)softwareoplossingen zonder aanpassingen aan de authenticatiebackend.
-Ondersteuning van diverse mobiele clients: MobilePASS ondersteunt uiteenlopende mobiele clients, waaronder iOS, BlackBerry, Android, Java en Windows Mobile 7. O'Neill kan hierdoor veilige toegang eenvoudig implementeren en centraal beheren in een heterogene eindpuntomgeving.
-Eenvoudige installatie en activering: de ondersteuning van MobilePass voor over-the-air installatie en activering zorgt voor een eenvoudig en snel installatieproces.
-Gemak voor medewerkers: MobilePass voor iPhone, iPad, tablets en andere mobiele apparatuur biedt gemak, flexibiliteit en veiligheid bij het benaderen van gevoelige data.
-Lagere tco: de enkele serveroplossing van SafeNet stelt O'Neill in staat om zijn authenticatie-infrastructuur in één platform te consolideren. Samen met het gegeven dat SafeNet eenvoudig is te onderhouden en geen ondersteuning van de technische afdeling vereist, resulteerde dit bij O'Neill in minder helpdesktelefoontjes en lagere operationele IT-kosten, en dus een lagere tco.
-Integreert met Microsoft Active Directory-tools: eenvoudig en intuïtief beheer.
-Zorgt ervoor dat O'Neill voldoet aan regelgeving.

'Innovatie en technologie zijn kernwaarden van O'Neill', zegt Peter Maljaars, global it-service & infrastructure manager bij O'Neill. 'We evalueren continu nieuwe technologieën om de efficiëntie te vergroten en onze medewerkers flexibel te laten werken en veilig toegang te bieden tot gevoelige data. Recente datalekken onderstreepten de noodzaak van een multilaagse beveiligingsaanpak met een sterk beleid en krachtige authenticatie, ook voor mobiele apparaten. De inzet van SafeWord 2008 en MobilePass was zeer eenvoudig en door de centrale beheermogelijkheden van onze authenticatieoplossingen behouden we de controle over onze data. Met Citrix en het authenticatieplatform van SafeNet hebben we een stabiele basis en schaalbare oplossing voor toekomstige behoeften voor toegang op afstand. We zijn ervan overtuigd dat door onze investering in deze bewezen technologieën onze bedrijfskritische data de komende jaren veilig zijn.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-05-18T08:56:00.000Z externe partij


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.