LandelijkeThuiszorg kiest voor Digipass 865

Dit artikel delen:

De westerse maatschappij staat voor grote uitdagingen. Ze moet een antwoord bieden aan de veranderende demografische verhoudingen. Meer ouderen vragen meer zorgen. Landelijke Thuiszorg speelt hierop in. Bejaarden kunnen nu langer in hun eigen, vertrouwde omgeving blijven wonen dankzij de thuishulp en het eZorg Logboek dat gebruik maakt van Vasco’s Digipass 865. Deze is volledig aangepast op maat van thuisverzorgers.

De gezondheidssector worstelt met lage budgetten en het ziet er niet naar uit dat het de komende jaren zal verbeteren. Het groeiende aantal ouderen vraagt extra middelen, maar die zijn er niet. Het is zaak om met de schaarse middelen een optimaal beleid te voeren, dus er moet in de uitgaven gesnoeid worden. De sector staat voor de keuze: of de service verminderen, of de administratieve beslommeringen reduceren. Vanzelfsprekend kiest men voor de laatste optie. En daaraan kan Vasco zijn steentje bijdragen. Samen met het Centrum voor ZorgTechnologie heeft Vasco het eZorg Logboek ontworpen: een Digipass die helemaal is omgebouwd op maat van de thuisverzorgers.

Groep KVLV - de parapluorganisatie waartoe ook Landelijke Thuiszorg behoort -, het Centrum voor ZorgTechnologie van de Universiteit Antwerpen en Vasco sloegen de handen ineen. Het CZT slaat de brug tussen zorg en technologie en heeft daarin al jaren ervaring. Vasco brengt de beveiligingstechnologie uit de bancaire wereld met zich mee. 'We stelden vijf vereisten voorop waaraan de oplossing moest voldoen', vertelt Gaby Trompet, Directeur Personeel & Organisatie bij Landelijke Thuiszorg. 'Ten eerste willen we de prestatieregistratie en de informatiedoorstroming van het hoofdkantoor naar de verzorgende - en omgekeerd - omvormen naar een digitaal systeem. Houd er immers rekening mee dat een verzorgende steeds op de baan is en slechts zelden in het hoofdkantoor langskomt. Ten tweede: de verzorgende heeft slechts ter beschikking wat er in het huis van een patiënt staat. Vaak heeft een bejaarde geen computer of internetaansluiting. Een derde aandachtspunt is dat de verzorgers geen it-specialisten zijn. Tot slot moet de oplossing betaalbaar zijn en speelt ook de veiligheid van de gegevens een belangrijke rol.'

eZorg Logboek

Het eZorg Logboek is speciaal ontworpen om personen veilig te authenticeren. Dat wil zeggen dat men er zeker van kan zijn dat de juiste persoon inlogt op zijn account. Bovendien versleutelt de Digipass 865 de informatie als die wordt doorgestuurd, waardoor de gegevens niet kunnen worden onderschept. Aangezien het om vertrouwelijke medische informatie van cliënten gaat, is dit een belangrijk aandachtspunt. 

'Dankzij Vasco en het CZT vonden we een evenwicht tussen kostprijs, gebruiksgemak en veiligheid', vertelt directeur Personeel & Organisatie bij Landelijke Thuiszorg Gaby Trompet enthousiast. 'Vasco bracht zijn kennis van beveiliging mee uit de bancaire wereld. Het toestel schept dan ook voldoende vertrouwen, zowel bij de cliënt als bij de overheid. Het is een volwaardig alternatief voor de verplichte ondertekening van het prestatieformulier. Daarnaast is het toestel ook betaalbaar: de investering kost is 8 tot 10 keer minder dan bij de aanschaf van smartphones of tabletcomputers. Na een testfase van twee jaar evalueren we het project en ik hoop alvast dat we het dan kunnen uitbreiden.' 

Het eZorg Logboek is multifunctioneel: niet alleen kunnen de planning en de prestaties via het toestel gedeeld worden, ook beknopte gegevens - informatie over medicatie of input van het eZorgplan - kunnen in het Digipass-toestel worden opgeslagen. De authenticatieverzoeken worden gecontroleerd op hun geldigheid door Vacman Controller, Vasco’s authenticatieplatform aan de serverzijde. Dit platform zorgt ervoor dat enkel de juiste gebruikers toegang krijgen tot de applicatie waarop ze willen aanloggen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-05-06T10:16:00.000Z Externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.