WeSecure implementeert Palo Alto bij Verkerk

Dit artikel delen:

WeSecure heeft recentelijk de nieuwe generatie firewalls van Palo Alto Networks geïmplementeerd bij de Verkerk groep. Hiermee heeft de Verkerk groep het security niveau weten te verhogen door meer grip en inzicht op het gebruik van applicaties en vulnerabilities op netwerk niveau.

Verkerk groep heeft recentelijk de nieuwe generatie firewalls van Palo Alto Networks geïmplementeerd. De bestaande firewalls op de locaties Zwijndrecht en Hoevelaken voldeden niet meer aan de moderne eisen van de Verkerk groep. Verkerk Groep wilde graag meer grip en controle over het applicaties gebruik en zorgen voor veilig internet gebruik op de werkvloer door uniforme web filtering toe te passen op de verschillende locaties.

In overleg met WeSecure heeft Verkerk eerst een zogenaamde applicatie vulnerability & risk assessment (avr)-scan uitgevoerd via een Palo Alto Networks firewall. Het resultaat van deze scan zorgde voor veel nieuwe inzichten in het netwerk verkeer en het werd duidelijk dat er veel winst was te behalen vanuit security perspectief.

De Verkerk Groep heeft uiteindelijk gekozen om Palo Alto Networks firewalls in te gaan zetten ter vervanging van de bestaande firewalls en proxy. Er werd gebruik gemaakt van de Windows AD om gebruikers te herkennen middels de unieke user-id-features van Palo Alto Networks. Groepen met desktop die niet in het domein aanloggen worden afgevangen via een gebruikers portal. Tevens is er een geïntegreerde oplossing voor Citrix-gebruikers. Verkerk groep heeft samen met WeSecure een state-of-the art security omgeving gerealiseerd met integraal anti-virus, Intrusion Prevention en url-filtering voor een moderne en veilige werkomgeving.

Volgens Erwin Hollaar, system engineer bij de Verkerk groep: ''met de door WeSecure geïmplementeerde firewall van Palo Alto Networks, slaan we meerdere vliegen in een klap: het security niveau is sterk verbeterd en de netwerk complexiteit en operationele kosten zijn gedaald. Mede door Palo Alto hebben we veel meer inzicht over welke data naar binnen en naar buiten gaat, daarnaast kan het dan ook op eenvoudige wijze gereguleerd worden.”

Door een pragmatische aanpak in de samenwerking met de Palo Alto Networks specialisten van WeSecure kon de migratie binnen enkele dagen plaats vinden. Verkerk Groep kon door de gebruikersvriendelijkheid van de gui snel vertrouwd raken met de nieuwe omgeving. Er is een verbeterd security niveau gerealiseerd met minder benodigde systemen en een duidelijk beeld gecreëerd van de in gebruik zijnde applicaties op alle netwerk-segmenten met de daarbij behorende risico-profielen. Tevens zijn nu ook web applicaties zoals Exchange OWA mail en het intranet middels de Palo Alto Networks firewall via het internet gepubliceerd zodat ook deze applicaties veiliger zijn geworden.

Business case: WeSecure implementeert Palo Alto Networks bij de Verkerk Groep

Samenvatting
De bestaande Cisco en Juniper firewalls op de locaties Zwijndrecht en Hoevelaken voldeden niet meer aan de moderne eisen van de Verkerk groep. Verkerk Groep wilde graag meer grip en controle over het applicaties gebruik en zorgen voor veilig internet gebruik op de werkvloer door uniforme web filtering toe te passen op de verschillende locaties.

Project
De Verkerk Groep heeft uiteindelijk gekozen om Palo Alto Networks firewalls in te gaan zetten ter vervanging van de bestaande firewalls en proxy. Er werd gebruik gemaakt van de Windows AD om gebruikers te herkennen middels de unieke User-ID features van Palo Alto Networks. Groepen met desktop die niet in het domein aanloggen worden afgevangen via een gebruikers portal. Tevens is er een geïntegreerde oplossing voor Citrix gebruiker. Verkerk groep heeft samen met WeSecure een state-of-the art security omgeving gerealiseerd met integraal anti-virus, Intrusion Prevention en URL filtering voor een moderne en veilige werkomgeving.

Strategie


Structurele bijdrage
Door een pragmatische aanpak in de samenwerking met de Palo Alto Networks specialisten van WeSecure kon de migratie binnen enkele dagen plaats vinden. Verkerk Groep kon door de gebruikersvriendelijkheid van de GUI zeer snel vertrouwd raken met de nieuwe omgeving. Er is een verbeterd security niveau gerealiseerd met minder benodigde systemen en een duidelijk beeld gecreëerd van de in gebruik zijnde applicaties op alle netwerk segmenten met de daarbij behorende risico profielen. Tevens zijn nu ook web applicaties zoals Exchange OWA mail en het Intranet middels de Palo Alto Networks firewall via het internet gepubliceerd zodat ook deze applicaties veiliger zijn geworden.

Succesfactoren
Volgens Erwin Hollaar, system engineer bij de Verkerk groep: '' met de door WeSecure geïmplementeerde firewall van Palo Alto Networks, slaan we meerdere vliegen in 1 klap: het security niveau is sterk verbeterd en de netwerk complexiteit en operationele kosten zijn gedaald. Mede door de Palo Alto hebben we veel meer inzicht over welke data naar binnen en naar buiten gaat, daarnaast kan het dan ook op eenvoudige wijze gereguleerd worden.”

Status van het project
Project afgerond en business case gerealiseerd

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

prachtig verhaal wij van WC Eend adviseren WC Eend
" zogenaamde applicatie vulnerability & risk assessment (avr)-scan uitgevoerd via een Palo Alto Networks firewall.? "
Daar kwam uit je moet een Palo Alto Networks firewall hebben

Dit is geen nieuws maar reclame!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-07-22T10:28:00.000Z Externe partij


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.