GLZ-gemeenten kiezen voor Barracuda-firewall

Dit artikel delen:

De gemeente Leerdam is in Nederland vooral bekend als de glasstad.

De GLZ-gemeenten, bestaande uit gemeente Giessenlanden, Leerdam en Zederik, hebben gekozen voor de Barracuda NG Firewall F380 voor het centraal beheer en monitoren van hun locaties en werkplekken. Dankzij de inzet van de Barracuda NG Firewall hebben de gemeenten het it-beheer van drie naar één omgeving gereduceerd en heeft de it-afdeling meer inzicht in en controle over het netwerk gekregen.

Erwin Franken, hoofd ict, overwoog de firewalls van drie verschillende leveranciers. De keuze viel al snel op de Barracuda NG Firewall, model F380 vanwege de flexibiliteit en de vele beheermogelijkheden in combinatie met een scherpe prijs. Managed service provider Tredion installeerde twee Barracuda NG Firewalls, één bij de gemeente Zederik en één bij de gemeente Leerdam als uitwijkmogelijkheid. Vervolgens startte het migratieproces naar de nieuwe omgeving, dat slechts een weekend in beslag nam.

De gemeenten hadden een aantal harde eisen gesteld aan de nieuwe firewall-oplossing. Franken licht toe: 'Onze medewerkers moesten in de nieuwe situatie werkplek-onafhankelijk kunnen werken door middel van thin clients. Daarnaast wilden we een omgeving die we zoveel mogelijk zelf konden beheren en nauw betrokken zijn bij de migratie. We wilden vooral niet te afhankelijk meer zijn van de kennis van leveranciers en externen. En uiteraard moest de nieuwe oplossing qua prijs ook aantrekkelijk zijn.'

Sinds de overstap naar de Barracuda NG Firewalls ervaren de systeembeheerders bij de gemeente Zederik veel voordelen ten opzichte van de oude situatie. Franken vertelt: 'We hoeven nu slechts één omgeving te beheren, we kunnen internetlijnen bundelen en de bandbreedte eenvoudig per gemeente en afdeling toekennen. Ook kunnen we het bandbreedtegebruik monitoren en zien waar eventuele vertragingen op het netwerk vandaan komen.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-07-14T10:57:00.000Z Externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.