Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Nuance implementeert Power PDF Advanced bij Movares

Dit artikel delen:
Laptop

Advies- en ingenieursbureau Movares kiest voor Power PDF Advanced van Nuance om de gebruiksvriendelijkheid te vergroten en veilig PDF documenten te kunnen gebruiken. Het bureau moest geforceerd op zoek naar een alternatief voor Acrobat X, omdat er voor dit product sinds eind 2015 geen security updates meer beschikbaar kwamen. Na een pilot met vier verschillende producten kwam Nuance Power PDF Advanced als beste uit de bus.

Aangezien Acrobat X eind 2015 niet meer ondersteund werd door Adobe, waardoor er geen security updates meer beschikbaar kwamen, moest Movares op zoek naar een alternatief. Na een pilot met vier verschillende producten kwam Nuance Power PDF Advanced als beste uit de bus.
Dat deze overstap ook een financiële besparing opleverde was mooi meegenomen.

Advies- en ingenieursbureau Movares is een bureau dat niet alleen actief is op markten als mobiliteit en infrastructuur, maar ook een speler is op de water- en energiemarkt. Ook in het buitenland is Movares actief. Movares behaalde over 2015 met circa 1100 werknemers een omzet van 133 miljoen euro en een bedrijfsresultaat van 6,4 miljoen euro.

Beveiliging groot probleem

Voor Movares is nauwkeurige, veilige en goed beheerbare informatie van levensbelang. Wim Bulten, procesmanager ict: 'Pdf is in onze bedrijfstak het standaard uitwisselformaat. Wij gebruikten al jarenlang Acrobat X Standard en Acrobat X Pro. Om Acrobat echter goed beveiligd te houden waren regelmatig beveiligingsupdates nodig en dat betekende voor de it-afdeling een forse beheerlast. Vanaf 17 november 2015 zou Adobe op versie X geen ondersteuning meer bieden waardoor er geen security updates meer beschikbaar zouden komen. Dat vonden wij een groot probleem. Wij zijn een ingenieursbureau die veel met PDF documenten werkt en omdat Acrobat wereldwijd veel wordt gebruikt is het erg vatbaar voor malware en virusbesmettingen.'

Voorjaar 2015 heeft Movares ter vervanging van Acrobat X een pilot in de Movares productieomgeving uitgevoerd door met vier verschillende producten te werken; naast Power PDF Advanced ook Acrobat DC, Bluebeam Revu en Foxit Phantom PDF. Power PDF Advanced kwam uit de pilot als beste uit de bus, zowel qua functionaliteit als prijs.

Vervanging

Belangrijk voordeel van Power PDF Advanced is het gebruiksgemak. De user interface en menustructuur lijken sterk op die van Microsoft Office. Bulten: 'De meesten konden er vlot mee werken, we hoefden geen cursussen te ontwikkelen. Ik heb alleen een aantal inloopsessies georganiseerd en de regiokantoren bezocht. Ik heb uitgelegd waarom we Acrobat hebben vervangen. Daarnaast heb ik de voordelen van Power PDF Advanced laten zien met een demonstratie van zo’n 15 functionaliteiten.'

Groot organisatievoordeel is dat de Power PDF Advanced omgeving veel minder bug fixes en security updates nodig heeft. Bulten: 'Daar zat vroeger met Acrobat veel werk aan; al die beveiligingsupdates en fixes moesten in de hele organisatie worden uitgerold. De nieuwe oplossing is echter een stabieler platform en dat was voor ons van doorslaggevende betekenis. Door de lagere update frequentie is ook de beheerlast veel minder geworden. Verder krijg ik signalen dat door de extra functionaliteiten en het gebruiksgemak onze bedrijfsprocessen soepeler verlopen. En last but not least: de bedrijfsbrede vervanging van de pfd-viewer bleek financieel ook heel aantrekkelijk.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-09T10:09:00.000Z externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.