Den Haag meldt fraudevermoeden via app

Anti-Fraud Company helpt gemeente met bestrijding

Dit artikel delen:
Fraudemelding

Gemeente Den Haag zocht oplossingen om fraude in de stad te bestrijden. Het zette hiervoor een hackathon op en uiteindelijk werd de app van Anti-Fraud Company via een pilot in gebruik genomen. In no time werden er zestig vermoedens van fraude gesignaleerd waarmee de app zich bewees als digitale transformatie. Het leidt in ieder geval tot een nominatie voor de Computable Awards 2017 in de categorie Digital Transformation van het Jaar.

Genomineerden in deze categorie kregen van de onafhankelijke jury van de Computable Awards 2017 de opdracht mee om een video over hun transformatie te maken. In deze video wordt duidelijk dat de Meld een Vermoeden-app direct resultaat heeft opgeleverd voor de gemeente Den Haag. Zo was er een wijkagent die de situatie bij een pand niet vertrouwde. Door dit via de app te signaleren werd er een Roemeense bende opgerold, werden dertig auto’s in beslag genomen en werden meerdere mensen aangehouden. De app biedt de mogelijkheid om foto’s van de situatie te maken, de locatie en het tijdstip door te geven en er kan in vermeld worden wat er precies is aangetroffen. Den Haag roemt de app vanwege zijn gebruikersgemak, technologische ontwikkeling en de laagdrempelige aanpak.

De jury van de Computable Awards 2017 heeft de genomineerden in de categorie Digital Transformation van het Jaar gevraagd om in een korte video hun nominatie toe te lichten. Onder andere op basis van het videomateriaal zal de jury in deze categorie de winnaar gaan bepalen. Deze winnaar wordt op 31 oktober 2017 bekend gemaakt tijdens het netwerkdiner van de Computable Awards 2017. Bekijk daarom ook de volgende video:

Computable Awards 2017: Computable Awards 2017: Meld een Vermoeden (Gemeente Den Haag en Anti-Fraud Company)

Stemmen Computable Awards 2017

In deze categorie van de Computable Awards is het helaas niet voor het publiek mogelijk om te stemmen. De onafhankelijke jury zal bepalen wie er op 31 oktober 2017 gaat winnen. Toch kan er nog wel tot en met 8 oktober 2017 gestemd worden op de overige genomineerden van de Computable Awards 2017.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Gemeente Den Haag

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-27T10:51:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.