BikeBlockchain stroomlijnt proces diefstal e-bike

IBM helpt RDW bij Europese uitrol blockchain

Dit artikel delen:

De RDW (Rijksdienst Wegverkeer) heeft met behulp van IBM een blockchain opgezet voor de afhandeling van fietsendiefstal. In de blockchain doen partijen als politie, verzekeraars en fietsenbezitters mee die informatie over e-bikes met elkaar delen. Bij een diefstal wordt direct duidelijk of iemand verzekerd is. Het project BikeBlockchain is genomineerd voor de Computable Awards 2017 in de categorie Digital Transformation van het Jaar.

Genomineerden in deze categorie kregen van de onafhankelijke jury van de Computable Awards 2017 de opdracht mee om een video over hun transformatie te maken. In deze video wordt duidelijk het project BikeBlockchain uitgelegd. Het beschrijft het proces hoe een fietser waarvan de e-bike gestolen is via de mobiel aangifte kan doen, hoe de politie vervolgens direct proces verbaal opmaakt en de verzekeraar direct kan aangeven of de gedupeerde verzekerd is. Het project bij de RDW dient mede als show stopper om de blockchain-technologie Europees doorgevoerd te krijgen.

De jury van de Computable Awards 2017 heeft de genomineerden in de categorie Digital Transformation van het Jaar gevraagd om in een korte video hun nominatie toe te lichten. Onder andere op basis van het videomateriaal zal de jury in deze categorie de winnaar gaan bepalen. Deze winnaar wordt op 31 oktober 2017 bekend gemaakt tijdens het netwerkdiner van de Computable Awards 2017. Bekijk daarom ook de volgende video:

Computable Awards 2017: BikeBlockchain (RDW & IBM)

Stemmen Computable Awards 2017

In deze categorie van de Computable Awards is het helaas niet voor het publiek mogelijk om te stemmen. De onafhankelijke jury zal bepalen wie er op 31 oktober 2017 gaat winnen. Toch kan er nog wel tot en met 8 oktober 2017 gestemd worden op de overige genomineerden van de Computable Awards 2017.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"Het project bij de RDW dient mede als show stopper om de blockchain-technologie Europees doorgevoerd te krijgen."
Ik mag toch hopen dat bedoeld is "showcase" in plaats van "show stopper"... ;-)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-06T11:38:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.