Groene Hart Ziekenhuis kiest Medical Grade

Dit artikel delen:

Het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda onderkent het belang en het risico van ict in de zorg. Na een intensief selectietraject heeft het ziekenhuis daarom voor een Medical Grade-infrastructuur van Cisco gekozen. Deze architectuur zorgt voor een betrouwbare, flexibele, schaalbare en veilige netwerkinfrastructuur en stelt het ziekenhuis in staat om patiënten, artsen, (medische) apparatuur en sensors met elkaar te verbinden.

Het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda biedt sinds begin dit jaar alle zorg onder één dak in het vernieuwde ziekenhuis aan de Bleulandweg. Met de ingebruikname van de nieuwbouw is afscheid genomen van de Jozeflocatie die 85 jaar dienst heeft gedaan als ziekenhuis. Het moment van de verhuizing was ook het moment om de ict onder handen te nemen. Eerste vereiste was de aanleg van een compleet nieuw netwerk.

Vosko ontwierp en bouwde het Cisco Medical Grade-netwerk inclusief de spraak- en communicatieoplossing en is de komende tien jaar verantwoordelijk voor het beheer. Het netwerk is opgebouwd rond twee datacenters, telt ruim zevenduizend aansluitingen en heeft een geïntegreerd en volledig dekkend draadloos netwerk voor onder andere spraak en patiëntmonitoring. Het Groene Hart Ziekenhuis heeft ruim duizend Cisco Wi-Fi-handsets in gebruik, die naast spraakcommunicatie ook voor berichtgeving vanuit het verpleegoproepsysteem worden gebruikt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-04-11T10:58:00.000Z Externe partij


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.