Reviews worden geschreven door medewerkers van de redactie of op persoonlijke titel door externe deskundigen.

Lezers lezen: Sharepoint 2013 in bedrijf (2)

Dit artikel delen:
Vrouw computer

Danny Burlage, cto en oprichter van Microsoftpartner Wortell, schreef een boek over het praktische gebruik van Sharepoint 2013 in een zakelijke omgeving. Sharepoint stelt organisaties in staat mensen op een gestructureerde manier te laten samenwerken. Het product richt zich bij uitstek op bedrijfsprocessen, samenwerking en informatievoorziening. Nog eens drie Computable-lezers geven op persoonlijke titel hun mening over dit boek. Alle recensenten samen geven het boek als gemiddeld rapportcijfer een dikke zeven.

Arnold Kempenaar, applicatiespecialist, Antonius Zorggroep Sneek

Sharepoint 2013 in bedrijf is een praktisch boek voor iedereen die met Sharepoint te maken heeft of krijgt. Door middel van fictieve praktijkvoorbeelden wordt een duidelijk beeld geschetst van het product en de manieren waarop Sharepoint kan worden ingezet. Het boek behandelt niet alleen de nieuwe features van Sharepoint 2013, maar gaat ook in op de algemene mogelijkheden van het product. Daarmee biedt het boek een totaalbeeld en is algemene kennis van Sharepoint niet direct nodig.

Het boek gaat niet te diep in op technische details waardoor het gemakkelijk leest en eenvoudig naast je eigen praktijksituatie kan worden gelegd. Als lezer hoef je dan ook niet per se technisch onderlegd te zijn. Door de voorbeelden ben ik in mijn eigen bedrijfssituatie beter in staat om verschillende modules in te zetten naar de functionele behoeften die mijn organisatie kent. Deze praktische inslag is iets wat ik een groot gemis vind in de huidige beschikbare lectuur over Sharepoint.

Sinds kort vervul ik een nieuwe rol, waarin ik als Sharepoint-ervaringsdeskundige wordt gevraagd mijn mening te geven over een eventuele nieuwe implementatie van Sharepoint 2010 of 2013. Dit boek heeft mijn algemene Sharepoint-kennis verrijkt en mij een helikopterview geboden met de beschikbare functionaliteiten in z’n totaliteit en waar ik deze kan inzetten bij verschillende functionele behoeften.

Het taalgebruik is begrijpelijk, kort en bondig. Er wordt niet te wollig op details en technieken in gegaan. Helaas bevat deze druk wel een aantal storende schrijffouten. Toch zou ik dit boek aanraden aan degenen die iets met Sharepoint willen gaan doen of willen weten welke functionaliteiten Sharepoint 2013 biedt. Daarvoor is het boek namelijk heel nuttig. Dat de reden waarom ik het boek een acht wil geven.

Hugo Mostard, ict-adviseur, Gemeente Den Haag

Het boek geeft een globaal beeld hoe Sharepoint is in te zetten binnen bedrijven. Het is daarom ongeschikt voor technici. Het boek pretendeert ook voor consultants en architecten geschikt te zijn, maar dat betwijfel ik door het globale karakter. Daarom geef ik het boek een zes.

Voorbeelden in het eerste deel zijn wel erg gedateerd waardoor het niet meer geloofwaardig overkomt. Hoezo bestanden synchroniseren via de mail, vertegenwoordigers die geen internet verbinding hebben? Oplossingen zouden iets meer in detail moeten worden uitgewerkt, waardoor je je meer kan inleven in de oplossingen die Sharepoint 2013 biedt.

Het tweede deel geeft goede handvatten hoe de inzet van Sharepoint 2013 kan worden gerealiseerd en wat de valkuilen zijn. Laatste gedeelte over nieuwe features is lastig te doorgronden als je geen kennis hebt van Sharepoint 2010. Beter zou het zijn geweest om een totale featurelijst met verbeteringen van Sharepoint 2013 te beschrijven. Tip voor de schrijver: Schermafdrukken zijn niet duidelijk, inzoomen op het besprokene zou duidelijker zijn.

Goed boek voor directeuren, cio's, ict-managers en projectleiders zodat zij een idee krijgen wat de mogelijkheden zijn zonder zich te verdiepen in de techniek.

Zakia Afassi, functioneel beheerder SharePoint, Delta

Ik heb het boek met veel plezier gelezen. Een van de pluspunten vond ik dat auteur Danny Burlage simpel en stapsgewijs de mogelijkheden van SharePoint 2013 heeft uitgelegd. Een aanrader! Ik geef het boek een acht.

Meer recensies

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-09-18T13:58:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.