Reviews worden geschreven door medewerkers van de redactie of op persoonlijke titel door externe deskundigen.

Bakker Elkhuizen Ultrastand verrast

Computable Expert

Ruud Mulder
Presales Lead Accounts Systems Engineers Public, Dell Technologies. Expert van Computable voor de topics Cloud Computing, Infrastructuur en Loopbaan.

Mij is gevraagd om de Ultrastand van Bakker Elkhuizen te testen. De Ultrastand is een laptophouder waarmee je je laptop in hoogte kunt verstellen en zo op een ergonomisch verantwoorde manier kan werken.

Wat mij als direct opvalt bij het openen van de verpakking is het gewicht en de omvang van de ultrastand. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik al jaren geen gebruik meer van een laptophouder maak aangezien ik het vroeger altijd gigantische ondingen vond. Te zwaar en te log. De Ultrastand is een positieve uitzondering hier op. Het design is dun en zeer licht te noemen. Groot voordeel is dat de Ultrastand op maat voor je notebook gemaakt is. Dit is natuurlijk een groot voordeel ten opzichte van de generieke varianten die er op de markt zijn.

De montage spreekt erg voor zich. De handleiding is kort en bondig te noemen maar laat geen ruimte voor onduidelijkheid. De Ultrastand dient met een tweetal plakranden bevestigd te worden. Nu ben ik hier normaal gesproken niet zo’n fan van maar in het geval van de Ultrastand ben ik blij verrast. Aangezien de Ultrastand op maat gemaakt is en daardoor perfect op mijn laptop past is ook het bevestigen van de plakranden erg gemakkelijk. Na montage moet je de notebook een aantal uren uitgeklapt en al laten staan om de plakranden optimaal te laten hechten. 

De Ultrastand is zeer gemakkelijk in hoogte te verstellen. Ook is de accu van de notebook nog gemakkelijk te vervangen. En dit is bij andere laptophouders vaak een crime. Een draadloos toetsen bord en muis zijn wel een pre. Maar ja als je ergonomisch verantwoord wilt werken op een laptop zal je die vast wel al in je bezit hebben. In het geval van deze review voldeed de bijgeleverde S-board 840 design perfect aan deze vraag.

Eindoordeel

De Ultrastand heeft mij blij verrast. De laptophouders die ik jaren geleden gebruikt heb waren niet duurzaam, veel te log en totaal niet functioneel in gebruik. De Ultrastand van Bakker Elkhuizen is alles behalve dat. De Ultrastand is duurzaam te noemen en voelt degelijk aan. Het design is compact en inventief te noemen. Aangezien de Ultrastand op maat gemaakt wordt heb je geen last van overbodige flapjes, haakjes of wat je dan ook op een laptophouder doorgaans tegen komt. Het op maat maken is gelijk ook het enige nadeel wat ik heb kunnen vinden. Vervang je je notebook dan is de kans groot dat je een andere laptophouder moet aanschaffen. Maar ja, dat is de keuze tussen maatwerk of een generieke oplossing.

Als ik een rapportcijfer moet geven voor de Bakker Elkhuizen Ultrastand dan krijgt het een negen. Dit cijfer is samengesteld op basis van mijn waarderingen voor omvang/gewicht (10), montage (8,5) en functionaliteit (8,5).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-01-14T14:01:00.000Z Ruud Mulder
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.