Reviews worden geschreven door medewerkers van de redactie of op persoonlijke titel door externe deskundigen.

‘HP heeft nagedacht over de ElitePad’

tester HP ElitePad 900

Edwin Bak
Technisch beheerder
RDC InFinanz (Onderdeel van de RDC Groep)
Cijfer: 7,5
Bij het uitpakken van het apparaat valt direct op dat HP nagedacht heeft over de ElitePad. Het is een stevig goed aanvoelend tablet en het apparaat ligt goed in de hand. Hiernaast is het een niet reflecterend scherm wat een groot pluspunt is.

De ElitePad is voorzien van Windows 8 Pro, dit in tegenstelling tot alternatieven waar Windows RT wordt meegeleverd. Met de Windows Pro versie is het bijvoorbeeld mogelijk om schijfencryptie toe te passen en de ElitePad te integreren binnen een Windows-domein wat in de meeste zakelijke omgevingen wel het geval is. Bij ons was dit een groot voordeel omdat we nu onze tablets wel goed kunnen beveiligen en beheren vanuit een omgeving, namelijk de Active Directory. Hierdoor konden we net als op onze andere werkplekken de bedrijfsbreed gebruikte antivirusoplossing en group policy’s doorvoeren wat bijvoorbeeld bij een besturingssysteem als iOS of Android niet mogelijk is (binnen de basissoftware).

Volledige werkplek

Binnen RDC InFinanz zou de tablet goed gebruikt kunnen worden bij de sales medewerkers om zo onderweg en op kantoor op hetzelfde device te kunnen werken, waar overigens nu nog met meerdere devices gewerkt wordt, zoals een notebook en ipad. Ik heb de tablet ingezet als volledige werkplek met alle toepassingen welke wij ook op onze normale werkplekken/laptops gebruiken.

De testopstelling is uitgevoerd met gebruik van de dockingstation en expansionpack (biedt extra poorten zoals usb/hdmi). Tijdens deze test ben ik geen performance issues tegengekomen met het gebruik van deze toepassingen (Office 2013/webapplicaties/Delphi software). De 2 GB intern geheugen en 64 GB opslagmedium is ruim voldoende voor normaal kantoorgebruik. De tablet is in ons geval volledig inzetbaar als werkplek en kan de laptops/vaste werkplek vervangen. Binnen onze organisatie maken we ook gebruik van een application service provider (asp)-platform dat gebouwd is op basis van Microsoft Windows en Citrix. Juist hiermee is het werken op afstand helemaal goed uit te rollen aangezien de HP ElitePad beschikt over een ingebouwde gprs-module waardoor je ook extern gewoon kunt beschikken over internet en je gewenste applicaties.

Ook voor het vergaderen op afstand bijvoorbeeld door middel van Microsoft Lync of Skype is deze tablet uitermate geschikt door de 1080p camera aan de voorzijde van het tablet. Enige punt is dan wel dat je wel een dockingstation zou moeten hebben (of een andere steun) aangezien dit een stuk prettiger werkt wat betreft kijkhoek. De camera aan de achterzijde van de ElitePad heeft acht miljoen pixels dit is voldoende voor een snelle foto, maar de meeste andere tablets bieden hogere resoluties en meer toepasbaarheid.

Accuduur zeer lang

Grote voordeel is dat je de tablet eenvoudig mee kunt nemen naar een overleg en bij binnenkomst weer in de dockingstation kunt steken en direct verder kunt werken. Overigens is de accuduur zeer lang, ik heb tijdens deze test de accu getest door er een complete dag op te werken op kantoor en vervolgens ‘s avonds vanuit huis nog verder te werken net zolang tot de accu het opgaf. Dit was pas na ruim 10,5 uur! Als je dan nagaat dat je deze tijd ook nog eens kunt uitbreiden met een expansionpack dan is dit voor mij een enorm pluspunt.

Naast het werken buiten de deur en op kantoor in de dockingstation is het ook ideaal om met de expansionpack via hdmi of vga de ElitePad aan te sluiten op een beamer, presenteren wordt een stuk makkelijker en leuker op deze manier. Ideaal om een touchscreen te kunnen gebruiken tijdens je presentatie, dit maakt het een stuk interactiever.

Pluspunten:
- Mooi en stevig design
- Scherp scherm
- Redelijk geprijsd

Minpunten:
- Geen extra aansluitmogelijkheden zonder een dockingstation of expansionjacket
- Lage resolutie van het scherm, full HD is wenselijk
- Tragere cpu (in hoeverre dit een echt minpunt is ligt ook aan de gebruikte toepassingen)

Eindcijfer/oordeel is een 7,5.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-07-19T09:04:00.000Z Edwin Bak
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.