Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Igel verlengt levensduur Windows XP-desktops

Na bijna dertien jaar stopt één van de meest succesvolle besturingssystemen ophouden te bestaan. Op die dag stopt Microsoft definitief met het verstrekken van security- en software-updates en technische ondersteuning voor Windows XP. Voor it-managers is deze beëindiging een goede gelegenheid om na te denken over de toekomst van hun pc’s die nu nog draaien op XP.

Door de slechtere prestaties van de verouderde hardware is een software-upgrade naar Windows 7 of 8 niet reëel. Toch zijn deze oudere pc’s nog steeds perfect bruikbare hulpmiddelen en is afvoeren als e-afval veelal overbodig. Igel biedt in deze gevallen een aantrekkelijk compromis met de Universal Desktop Converter (UDC)-software die gebruikt kan worden om x86-compatibele pc’s te converteren naar Igel-thin clients die volledig op afstand kunnen worden beheerd. Zo zijn bedrijven in staat hun bestaande XP-computers in te blijven zetten en ze tegen lagere kosten voor ondersteuning te gebruiken. De nieuw gemigreerde apparaten zijn vervolgens gemakkelijk te beheren met de Igel Universal Management Suite (UMS), die standaard met Igel-apparaten wordt meegeleverd.

Deze conversiemogelijkheid betekent dat bedrijven niet alleen voordelig technologieën als cloud computing of server-based computing (SBC) kunnen introduceren of uitbreiden, maar ook dat bedrijven de reële beveiligingsrisico’s van Windows XP zeer effectief vermijden. Microsoft’s laatste Security Intelligence Report toont aan dat het verder werken met Windows XP toenemende risico’s met zich meebrengt. In vergelijking met de 64-bits versie van Windows 8, hebben computers met Windows XP een meer dan 56 keer hogere kans om geïnfecteerd te raken met malware en andere schadelijke programma’s. Dit is een andere goede reden om serieus het gebruik van Igel’s UDC-software te overwegen en een 'softwarematige migratie' van de aanwezige pc’s uit te voeren. Het is een effectieve manier om dergelijke beveiligingsrisico’s te elimineren.

De Igel Universal Desktop Converter is beschikbaar met de nieuwste IGEL firmwarepakketten Entry, Standard en Advanced. Prijzen per licentie beginnen bij 29 euro exclusief btw (Entry-pakket).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-06-11T10:19:00.000Z externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.