Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

SQS start met crowd testing voor klanten

Pand SQS in Utrecht

SQS start met crowd testing voor klanten. Via de nieuwe dienst kunnen klanten een breed scala van applicaties laten testen voor beschikbare apparaten, OS-versies, mobiele netwerken en IoT toepassingen.

Crowd testing is het uitvoeren van tests door een community, die hier vrijwillig aan deelneemt. Het gaat daarbij niet zozeer om het vinden van fouten, maar om de acceptatie van de applicatie. In de game-industrie is deze vorm van ‘bètatesten’ helemaal ingeburgerd. Spelers willen nieuwe games zo snel mogelijk spelen, en zijn doordoor bereid een beta versie te spelen.

“Vooral voor grote organisaties met een digitale strategie is crowd testing interessant”, zegt Wilbert van den Bliek, binnen SQS verantwoordelijk voor het project. “Door hun nieuwe applicaties, die in veel verschillende browsers moeten draaien’, te laten testen door een openbare of private crowd, krijgen ze veel feedback over de gebruikerservaringen en kunnen daarmee enorme tijdwinst halen in het online brengen van nieuwe gebruikerssoftware.”

Klanten van de dienstverlener kunnen een eigen platform inrichten en gedurende de hele levenscyclus van het product tests laten uitvoeren. SQS is in staat om binnen een paar dagen een serieuze crowd van testers in te zetten. “Wereldwijd hebben we momenteel 45.000 + gebruiker testers, professionals en UX-specialisten voor on-demand opdrachten”, aldus Van den Bliek. De community groeit per week. Ook kunnen organisaties bijvoorbeeld eerst gebruik maken van het platform voor hun eigen interne medewerkers, een selecte groep klanten en een eigen geselecteerde crowd.

Van den Bliek: “We zijn blij met deze uitbreiding op ons bestaande dienstenportfolio. Voor dit soort werk vervaagt de grens tussen personen en landen. De wereld verandert zo snel en deze service zorgt weer voor een nieuwe en innovatieve manier van werken.”

De service past ook binnen de visie van SQS om toonaangevend te zijn in kwaliteit. Daar gaat het om meer dan testen. Om die reden is de Nederlandse tak vorig jaar al uitgebreid met een afdeling Business Analyse en een afdeling Software Consultancy.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-01T09:42:00.000Z SQS
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.