Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Digital Shadows legt risico’s mobiele apps bloot

Dit artikel delen:
Digital Shadows legt risico’s mobiele apps bloot

Digital Shadows breidt SearchLight™, de dienst voor digitaal risicobeheer, uit. Nieuwe functies helpen organisaties om bedreigingen in mobiele apps te detecteren en erop te reageren, zodat medewerkers en klanten hier zo min mogelijk aan worden blootgesteld. Het is nu mogelijk om kwaadaardige en onofficiële apps te identificeren in zowel officiële als alternatieve app stores. De oplossing detecteert daarnaast nagemaakte apps, die schadelijk zijn voor het merkimago of gevoelige informatie blootstellen. Deze nieuwe mogelijkheden zijn een uitbreiding op de belangrijkste dienst van Digital Shadows, SearchLight, die het internet monitort op digitale risico’s voor ondernemingen, zoals cyberbedreigingen, datalekken en de kans op reputatieschade.

“Het gebruik van mobiele apparaten en apps is niet meer weg te denken en een onlosmakelijk onderdeel geworden van de digitale voetafdruk van bedrijven. Bedrijven moeten de mogelijkheid hebben om de digitale risico’s die hiermee gepaard gaan in kaart te brengen”, zegt Alastair Paterson, CEO en medeoprichter van Digital Shadows. “We weten dat een groot deel van de mobiele applicaties de basisveiligheidstesten niet doorstaan. Dit brengt grote risico’s mee voor bedrijven wereldwijd, die hun merk en data willen beschermen. Het is daarom van groot belang dat bedrijven deze veranderende bedreigingen, die het gemunt hebben op hun onvervangbare reputatie en informatie, in kaart brengen.”

Digital Shadows heeft pilots van de nieuwe dienst uitgevoerd bij een aantal prominente klanten. Binnen één week tijd werden bij een klant in de financiële dienstverlening maar liefst 39 apps geïdentificeerd die een gevaar vormden voor de organisatie. Het ging onder meer om apps met kwaadaardige code, nagebootste apps en onbevoegd gebruik van merkeigenschappen. Hoewel veel van deze apps afkomstig waren uit alternatieve app stores, waren sommige ervan ook te vinden in de officiële app stores.

Met de mogelijkheden die Digital Shadows biedt voor het monitoren van apps, kunnen bedrijven een breed scala aan bedreigingen detecteren:
- verdachte gedragspatronen en kwaadaardige code;
- de controle of apps voorzien zijn van de door het bedrijf ondertekende certificaten;
- malwaredetectie;
- aanpassingen van apps door derden;
- apps, aangeboden in app stores, die niet actief worden beheerd;
- nagemaakte apps die merkeigenschappen imiteren;
- links in apps die gebruikers misleiden of in verwarring brengen.
De bewakingsfuncties beperken zich niet alleen tot de apps die consumenten gebruiken, maar ook de apps die bedrijven voor interne doeleinden gebruiken.

Steeds meer consumenten winkelen online met behulp van apps. Fraudeurs kunnen dit geldspoor volgen. Vorig jaar waarschuwde de US Federal Trade Commission dat er frauduleuze apps in omloop waren. Deze leken afkomstig van bekende winkelketens, maar in werkelijkheid werden de persoonlijke gegevens van de gebruiker gestolen. Deze apps maken misbruik van bekende merken en verleiden gebruikers door hen aantrekkelijke aanbiedingen te doen.

Verbeteringen in SearchLight en andere functionaliteiten van Digital Shadows zijn onder meer:
• App-bewaking: Analyseert de code van apps om het type bedreiging vast te stellen, zoals inbreuk op intellectuele eigendomsrechten, phishing en de aanwezigheid van malware, samen met het bedreigingsniveau.
• Een nieuwe functie voor de registratie van apps: Brengt alle apps die binnen de organisatie worden gebruikt in kaart, beheert deze op actieve wijze en geeft bedrijfsspecifieke aanbevelingen.
• Verbeterde dashboards voor managers en beveiligingsteams: Intuïtieve visualisaties dragen bij aan een sneller en praktisch overzicht van zaken die gevoelige informatie in gevaar brengen en andere risico’s. Deze bedreigingen worden gepresenteerd vanuit het unieke perspectief van aanvallers, waar Digital Shadows bekend om staat, ingedeeld op urgentieniveau.

De functionaliteit voor het bewaken van apps is per direct beschikbaar voor klanten. Meer informatie over de oplossingen van Digital Shadows is te vinden op www.digitalshadows.com.

------
Over Digital Shadows
Digital Shadows geeft organisaties inzicht in externe digitale risico's van een organisatie en de kwaadwillenden die deze organisaties bedreigen. Digital Shadows SearchLight ™ combineert schaalbare data analytics met menselijke analisten om cyberdreigingen, het lekken van gegevens en reputatierisico’s te monitoren. Digital Shadows controleert het internet voortdurend, over het zichtbare, deep en dark web, evenals andere online bronnen en creëert een realtime weergave van een organisatie en bedreigingen die voor hen relevant zijn. Het bedrijf heeft een hoofdkantoor in Londen en San Francisco. Voor meer informatie, bezoek www.digitalshadows.com

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-14T15:49:00.000Z Digital Shadows


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.