Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

IGEL maakt zero client-OS geschikt voor VMware

IGEL Technology, internationaal toonaangevend leverancier van endpoint management software voor veilige organisaties introduceert de nieuwe versie van IGEL OS. Het besturingssysteem voor thin en zero clients ondersteunt nu ook de VMware Horizon 4.4 client voor de IGEL Zero client IZ2 en IZ3 Series. Hiermee is IGEL vooralsnog de enige leverancier die het VMware Blast Extreme Protocol integreert in zero client-hardware.

Meer multimediatoepassingen
Dankzij de integratie van het VMware Blast Extreme Protocol, het nieuwe weergaveprotocol van VMware dat gebruik maakt van H.264-beeldcompressie, hebben mobiele kenniswerkers het voordeel dat zij via hun IGEL OS-endpoints probleemloos toegang hebben tot centraal gehoste desktops en moeiteloos gebruik kunnen maken van multimediatoepassingen. De gebruikservaring wordt daarmee naar een hoger niveau getild.

Geen compromis
IT-organisaties kunnen met IGEL’s IZ-serie zero clients vanuit een centrale locatie op een gemakkelijke manier gebruikersprofielen configureren. Het beheer verloopt vervolgens geautomatiseerd en er zijn geen extra handelingen meer nodig voor zero clients op deelkantoren of afdelingen buiten het hoofdkantoor. Bovendien hoeven IT-organisaties geen compromis meer te zoeken tussen functionaliteit en service. Elke IGEL IZ Series zero client kan geconfigureerd worden voor het voorkeursprotocol van een organisatie.

Gebruikservaring optimaliseren
“We willen het onze channel-partners en hun klanten makkelijker maken de hedendaagse end-user computeromgevingen in te richten of uit te breiden en efficiënter te beheren”, zegt Hans Vogel, general manager van IGEL Nederland. “Nu het IGEL OS de VMware Horizon 4.4 client ondersteunt en het VMware Blast Extreme Protocol in onze zero client-hardware is geïntegreerd, kunnen we de gebruikservaring nog meer optimaliseren. Tegelijkertijd bieden we de IT-organisatie meer flexibiliteit en een betere greep op de beheersbaarheid met een echte zero client.”

Beschikbaarheid
De IGEL IZ Series zero clients zijn vanaf 1 mei beschikbaar. Op elke IGEL IZ Series zero client zit drie jaar garantie en een licentie voor het regelmatig updaten van de firmware. Daarbij zijn de IGEL IZ Series zero clients gepreconfigureerd voor alle gangbare virtualisatieprotocollen zoals Citrix HDX, Microsoft RDP/Remote FX en VMware Horizon.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-26T11:04:00.000Z IGEL


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.