Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

TriOpSys wint project 112 Meldkamer Den Bosch

Dit artikel delen:

TriOpSys heeft het project ‘Ontwerp, bouw en beheer regionale Specials-omgeving nieuwe Meldkamer Oost-Brabant’ (MKOB) gewonnen.

“Het MKOB-project behelst de samenvoeging van de meldkamers Den Bosch en Eindhoven. In 2012 is er in het regeerakkoord vastgesteld dat de hoeveelheid meldkamers terug gebracht moet worden van 26 naar 10, waarbij de 10 toekomstige virtuele meldkamers elkaar moeten kunnen overnemen. De samengevoegde meldkamer MKOB wordt in Den Bosch gevestigd.”

Aan het woord is Tonny Verbraak, hij is organisatie coördinator van de meldkamers Oost-Brabant en verantwoordelijk voor de organisatie van de samenvoeging van de beheerteams van beide meldkamers.

“Het LMO levert straks een gecentraliseerde ICT-omgeving, waarin de meldkamerapplicaties zullen gaan draaien, maar in de eerste fase nog niet alle applicaties. De meldkamers blijven initieel verantwoordelijk voor deze applicaties, zoals het arbitrage telefoonsysteem (ARBI), geografisch informatiesysteem (GIS), voice logging systeem en het alarmeringssysteem. Daarvoor is een ‘regionale specials’ omgeving nodig, een infrastructuur dat regionaal blijft draaien. En voor dat stuk hebben we TriOpSys geselecteerd. Om het ontwerp te maken, het ontwerp te implementeren en vervolgens voor een periode van initieel 3 jaar te gaan beheren.”

Waarom hebben jullie voor TriOpSys gekozen?

“TriOpSys is gekozen omdat die de meeste kennis en ervaring hebben in de OOV-sector en het meldkamerdomein. We zochten een betrouwbare en gedegen partij met ruime ervaring in 24x7 beheer, 365 dagen per jaar en met een gegarandeerd hoog servicelevel en een hoge continuïteit. TriOpSys heeft veel ervaring met mission critical systemen en specifiek met meldkamers.

Dit is niet zomaar ‘just another ICT-project’, dit is iets wat nog niet zo vaak gedaan is. Tegelijkertijd moeten de huidige applicaties onder alle omstandigheden 24x7 doordraaien, er mag geen informatie verloren gaan. Het heeft allemaal een bijzonder karakter en daar is TriOpSys goed in.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-28T15:21:52.000Z TriOpSys
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.