Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Horizon College gunt aanbesteding aan IT-Workz

Dit artikel delen:

Het Horizon College en ICT-specialist voor het onderwijs IT-Workz kondigen een samenwerking aan om stappen te zetten naar altijd en overal leren. Eind 2016 heeft het Horizon College een programma opgestart om ICT-kosten te besparen en de complexiteit van de infrastructuur te reduceren. In IT-Workz heeft de instelling een nieuwe samenwerkingspartner gevonden die ondersteunt bij de verder professionalisering van de ICT-regieorganisatie.

‘Ons doel was het selecteren van een partner die state-of-the art flexibele ICT-diensten ontwikkelt en door ontwikkelt’, aldus Jacques Smeets, Chief Information Officer bij het Horizon College (links op de foto). IT-Workz is ontstaan vanuit het onderwijs en beschikt over het juiste inzicht en inleveringsvermogen in de rol van ICT in het onderwijs en de daaraan gerelateerde diensten. Jacques Smeets benadrukt wat de school nodig heeft: ‘De student van nu verwacht van het Horizon College een geïntegreerde en interactieve dienstverlening via meerdere kanalen, informatie die altijd ter beschikking is en een leeromgeving waarbij communicatie, samenwerking en interactie centraal staan. Docenten verwachten zoveel mogelijk administratieve verlichting en transparante beschikking over hun gegevens. Dit vraagt om een moderne organisatie waarbij op een efficiënte wijze gebruik wordt gemaakt van beschikbare informatie en technische mogelijkheden. Met deze aanbesteding hebben we IT-Workz getoetst aan onze toekomstplannen.’    

‘IT-Workz is zeer verheugd met de gunning door het Horizon College’, zegt algemeen directeur Jan Broeken. In de selectieprocedure is gebleken dat IT-Workz passende en toekomstgerichte dienstverlening levert op de gebieden innovatie, flexibiliteit, kwaliteitsborging en prijs-prestatieverhouding. ‘Inmiddels is de migratie in goede samenwerking met medewerkers van het Horizon College en IT-Workz uitgevoerd. In twee weekenden zijn er 4.000 werkstations gemigreerd. Het Horizon College en IT-Workz hebben vooraf applicaties uitvoerig getest en medewerkers van het Horizon College zijn vooraf geïnformeerd via banners, flyers en video. De opstart in de nieuwe omgeving verliep hierdoor soepel. De data wordt volgende week vanuit het bestaande datacentrum gemigreerd naar Azure.’    

Het Horizon College is een regionaal opleidingscentrum en is met ruim 11.000 studenten en 1.250 medewerkers de grootste onderwijsinstelling boven het Noordzeekanaal, met vestigingen in Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn en Purmerend.   

IT-Workz werkt alleen voor het onderwijs. Met dit partnership verstevigt IT-Workz zijn positie als Educational Partner.     

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-17T13:38:00.000Z IT-Workz
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.