Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Parallels RAS 16.5: een rendabel alternatief

Dit artikel delen:

Het internet en moderne computers hebben bedrijven in staat gesteld productiever en effectiever te zijn. Hierdoor kunnen bedrijven targets halen waar ze vroeger alleen maar van konden dromen. Deze ontwikkelingen zorgen er echter ook voor dat organisaties 24/7 beschikbaar moeten zijn om te kunnen concurreren. Om dit te realiseren maken de meeste van hen gebruik van virtualisatietechnologie. Op deze manier kunnen organisaties garanderen dat hun medewerkers altijd en overal veilig toegang hebben tot gegevens met ieder type mobiel apparaat. Echter zijn virtualisatieoplossingen, van bijvoorbeeld Citrix, vaak complex en duur als het gaat om implementatie en onderhoud. Bovendien bieden deze oplossingen geen functies voor het beheer van apparaten en ondersteunen ze alleen hun eigen technologie. Hierdoor kunnen gebruikers niet profiteren van de voordelen van andere oplossingen.

Parallels Remote Application Server (Parallels RAS) wordt beschouwd als het ideale alternatief omdat het eenvoudig, veiliger en minder duur is dan bijvoorbeeld XenApp en XenDesktop van Citrix. De software stelt op een eenvoudige en intuïtieve wijze Windows desktops en applicaties beschikbaar aan medewerkers. Hierdoor kunnen zij altijd en overal werken op ieder apparaat waardoor zij geen verschil meer ervaren tussen thuiswerken en werken op kantoor. Parallels RAS is eenvoudig te installeren, beheren en te onderhouden. Bovendien worden ingewikkelde taken door wizards in goede banen geleid zodat beheerders snel applicaties kunnen delen. Op deze manier krijgen gebruikers veilig en snel toegang via een client applicatie of een HTML5 browser.

Parallels RAS ondersteunt daarnaast vrijwel alle besturingssystemen en devices zoals: Windows, iOS, Android, Linux, ChromeOS, Thin Clients en Raspberry Pi. Gezien Parallels RAS een all-in one oplossing is, heeft het geen third-party software nodig om gebruik te kunnen maken van printer redirection, gateway high availability, rapportages en load balancing. Dankzij de ingebouwde automatiseringsmogelijkheden van Parallels RAS is het eenvoudig te gebruiken in het eigen datacenter, on-premise, in een hybride of een volledige cloud setup, met Microsoft Azure, Amazon Web Services en de meest voorkomende Hypervisors en Hyperconverged oplossingen.

Parallels RAS 16.5 is verkrijgbaar via een gecertificeerd reseller kanaal. Organisaties die de oplossing zelf willen testen kunnen een gratis proefversie voor 30 dagen downloaden. Meer informatie is te vinden op: www.parallels.com/ras

Resellers die interesse hebben in een samenwerking kunnen contact opnemen met Dupaco / Ingram Micro via: parallels@dupaco.nl en/of jordy.bleekman@ingrammicro.com

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-05T11:58:51.000Z Parallels
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.