Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Energiecentrale Maasvlakte kiest voor Parallels

Dit artikel delen:

Energiecentrale Maasvlakte kiest voor Parallels RAS om werken op afstand te vereenvoudigen.

Klant: Energiecentrale Maasvlakte (Uniper)

Energiecentrale Maasvlakte is een Nederlandse energiecentrale uit Rotterdam en eigendom van Uniper, een internationaal energiebedrijf dat actief is in Europa en Rusland. Uniper heeft een uitgebalanceerd portfolio van grootschalige generatievoorzieningen. In 2016 werd de efficiëntste kolencentrale ter wereld geopend in het havengebied van Rotterdam: de MPP3.

De uitdaging: Op maat gemaakte applicaties leveren aan desktopmachines en HTML5-webbrowsers

Via extern beheer had de Energiecentrale Maasvlakte in eerste instantie een virtualisatie-infrastructuur geïmplementeerd met Citrix XenApp en XenDesktop. Het IT-team had echter moeite om eindgebruikers te beheren die externe toegang nodig hadden tot aangepaste applicaties die op het gedeelde netwerk werden gehost. Om een gebruiksvriendelijker virtualisatie-framework voor IT-beheerders te creëren, was de Energiecentrale Maasvlakte op zoek naar een virtualisatie-oplossing die onmiddellijke, betrouwbare externe toegang biedt tot hun op maat gemaakte software op externe desktops en HTML5-webbrowsers. De virtualisatie oplossing van Citrix, die ze voorheen gebruikte, vereiste echter hoogopgeleid personeel met specifieke kennis over het beheer van de uitgebreide oplossing.

De oplossing: Parallels RAS vereenvoudigt werken op afstand

Nu Parallels® Remote Application Server (RAS) is geïmplementeerd kan het bedrijf veilige, eenvoudig virtuele applicatietoegang bieden aan werknemers die werken op Windows-apparaten of andere apparaten. Parallels RAS is een veilige oplossing waarmee de energiecentrale zijn IT-infrastructuur mee kan centraliseren en stroomlijnen. Bovendien heeft de Energiecentrale Maasvlakte dankzij Parallels RAS de beveiliging van de infrastructuur verbeterd, de kosten verlaagd en werknemers meer flexibiliteit en hulpmiddelen geboden om de productiviteit te verhogen.

Voordelen: Minder complexiteit, minder virtualisatiekosten

Energiecentrale Maasvlakte is zeer tevreden met het feit dat het installeren van de Parallels RAS-oplossing het IT-team slechts enkele uren in beslag nam. Tijdens de installatie hebben de specialisten van Parallels geholpen om de nieuwe virtualisatie-oplossing soepel uit te rollen naar werknemers over verschillende faciliteiten. Met Parallels RAS heeft het bedrijf het vertrouwen gekregen dat het de energieproductie soepel kan laten verlopen zonder onaanvaardbare storingen.

“Voorheen werd de virtualisatie-oplossing door derden beheerd. Danzij Parallels RAS kan ik nu gemakkelijk één flexibele oplossing voor onze eindgebruikers blijven bieden.” Marcel Bleeker, Senior Process IT Engineer bij Energiecentrale Maasvlakte.

Energiecentrale Maasvlakte profiteert nu van de eenvoud en het gebruiksgemak van Parallels RAS. Dit in tegenstelling tot de Citrix oplossing die ze voorheen hadden. Destijds was het bedrijf afhankelijk van dure externe consultants om de virtualisatie-infrastructuur te runnen. Nu kan het IT-team zelf de oplossing beheren. Door het gebruiksgemak bespaart het bedrijf tijd en geld, omdat er minder IT-certificeringstrainingen en dure consultants nodig zijn en de eindgebruikers minder vragen hebben. Het beste van alles is dat de volledige virtualisatie-infrastructuur nu kan worden beheerd via één centrale server.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-20T15:51:17.000Z Parallels
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.