Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Veilig en eenvoudig thuiswerken met Parallels RAS

Dit artikel delen:

Veel bedrijven realiseren zich, sinds COVID-19 zijn intrede heeft gedaan, dat het voordelen heeft om hun werknemers op afstand te laten werken. Denk bijvoorbeeld aan lagere bedrijfskosten en een positief werkgeversimago. Aan de andere kant betekent werken vanuit huis ook meer afleiding, meer cyberrisico's en verschillende manieren om met mensen te communiceren. Dit kan leiden tot een verminderde productiviteit. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, moeten werkgevers nieuwe manieren vinden en zich verdiepen in nieuwe technologieën om werknemers optimaal thuis te laten werken en met elkaar in verbinding te staan. Initiatieven voor thuiswerken hoeven niet ingewikkeld en duur te zijn. Wat je nodig hebt is een alles-in-één oplossing die kosten kan verlagen, risico's kan verkleinen en beheer kan vereenvoudigen.

Altijd en overal werken 

Een oplossing met al deze mogelijkheden is Parallels® Remote Application Server (RAS). Parallels RAS is een veelzijdige, VDI-oplossing (virtuele desktopinfrastructuur) die applicaties en virtuele desktops altijd en overal op ieder apparaat levert. In een VDI-omgeving worden alle digitale activa geïmplementeerd, geïnstalleerd en beheerd op één centrale locatie, bijvoorbeeld via een datacenter op locatie of een openbare Cloud. Dit biedt verschillende voordelen voor werken op afstand. Met Parallels RAS hoef je geen fortuin uit te geven aan hardware om veeleisende applicaties aan te kunnen omdat je de meest intensieve software kunt laten draaien op vrijwel ieder apparaat. Denk hierbij aan een thin client, tablet of Chromebook. 

Veiliger werken op afstand 

De gecentraliseerde architectuur van Parallels RAS is ook een zegen vanuit veiligheidsoogpunt omdat applicaties en gegevens op één centrale locatie worden gehost en niet lokaal op de apparaten van jouw medewerkers. Hierdoor loop je minder risico als een apparaat wordt gestolen of vernietigd. De digitale activa blijven veilig in jouw datacenter. Bovendien kunnen IT-beheerders updates uitvoeren, hun veiligheidsbeleid toepassen en applicaties installeren op slechts één locatie. Ze hoeven niet langer elk apparaat fysiek te behandelen. Wat normaliter weken of maanden duurt, kan nu in slechts een paar dagen of uren worden voltooid. 

Eenvoudige te implementeren 

Parallels RAS is eenvoudig te installeren, beheren en te onderhouden. De oplossing kan worden geïmplementeerd in alle grote openbare Clouds, inclusief: AWS, Azure en Google Cloud. Dit betekent dat je kunt profiteren van de schaalbaarheid, beveiliging en het bereik van deze Cloud providers om te voorzien in de behoeften van jouw medewerkers. Bovendien worden ingewikkelde taken door wizards in goede banen geleid zodat beheerders snel applicaties kunnen delen. Op deze manier krijgen gebruikers veilig en snel toegang via een client applicatie of een HTML5 browser. 

Organisaties die de oplossing zelf willen testen kunnen een gratis proefversie voor 30 dagen downloaden. Meer informatie is te vinden op: www.parallels.com/ras

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-10T14:59:55.000Z Parallels
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.