Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Paessler introduceert monitoringoplossing voor industriële IT

Dit artikel delen:

PRTG Network Monitor van Paessler biedt nu ondersteuning voor de gangbare communicatieprotocollen binnen industriële IT-omgevingen. Paessler heeft sensoren aan PRTG toegevoegd voor OPC UA, MQTT en Modbus TCP om data van apparatuur op de fabrieksvloer te verzamelen en in PRTG weer te geven. Het resultaat is een holistische benadering van industriële omgevingen, door data-inzichten in de functionele status van zowel operationele technologie (OT) als informatietechnologie (IT) te combineren.

De nieuwe mogelijkheden van PRTG voor het monitoren van industriële IT zijn:

  • Monitoren van Modbus TCP-apparatuur op de fabrieksvloer zonder de noodzaak van protocolomzetters;
  • Ondersteuning voor OPC UA, een populaire standaard voor industriële interoperabiliteit;
  • Monitoren van de functionele status van Soffico Orchestra;
  • Gebruik van het berichtenprotocol MQTT (inclusief monitoring van MQTT Broker en MQTT Statistics en de mogelijkheid om MQTT-meldingen te verzenden) om inzicht te geven in de machine-to-machine (M2M)-communicatie binnen IoT- en industriële IT-omgevingen.

Een groeiend ecosysteem van partners en branchesamenwerkingen

Paessler werkt samen met belangrijke spelers op het gebied van industriële IT. Voorbeelden zijn INSYS icom, een fabrikant van gateways voor smart machines, en Soffico, het bedrijf achter de integration engine Orchestra. Dankzij deze samenwerkingsverbanden kan Paessler een brug slaan tussen OT-systemen op de fabrieksvloer en IT-systemen die elders binnen de onderneming worden gebruikt. Paessler is actief op zoek naar nieuwe partners waarmee het bedrijf de mogelijkheden van zijn monitoringoplossing kan uitbreiden.

Paessler is daarnaast lid geworden van de OPC Foundation. Dit is een industrieel consortium dat zich bezighoudt met de ontwikkeling en het beheer van standaarden die open connectiviteit brengen naar apparaten en systemen voor industriële automatisering. Als lid van deze community loopt Paessler voorop in de toepassing van de laatste standaarden op het gebied van industriële IT om klanten te voorzien van datagestuurde, real-time inzichten in hun OT en IT.

Een nieuw team voor de ontwikkeling van monitoringoplossingen voor industriële IT

Paessler heeft diverse professionals aangesteld en personeel toegewezen ter versterking van een nieuw team dat zich richt op groei in de markt voor industriële IT. De focus ligt hierbij op technologische innovatie, klantenondersteuning en de werving van partners voor het uitbouwen van het ecosysteem voor industriële IT.

Markus Mediger, die eerder ervaring opdeed in diverse zakelijke en technologische functies bij Siemens en Ericsson, is door Paessler aangetrokken om als productmanager de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor monitoring van IoT-apparatuur en industriële IT aan te sturen.

Marcus Kraus, een professional met ruim 20 jaar ervaring als verkoopdirecteur en managing director in de industriële sector, zal in de hoedanigheid van manager Corporate Development & Strategy zorgen voor uitbreiding uitbreiden van het strategische netwerk van partners op het gebied van industriële IT.

Helmut Binder, de CEO van Paessler

We zijn sterk gepositioneerd in de markt voor IT-monitoring. Het is voor ons dan ook een logische stap om de mogelijkheden van onze oplossing uit te breiden naar de wereld van industriële IT. Met de toevoeging van deze nieuwe, op basis van feedback vanuit de markt ontwikkelde monitoringfuncties voor industriële omgevingen aan PRTG, zetten we een nieuwe koers in. Het doel hiervan is om uitgebreidere mogelijkheden te ontwikkelen die aansluiten op de veranderende monitoringbehoeften van onze klanten.

Markus Mediger, productmanager IoT & Industry bij Paessler

PRTG van Paessler biedt een venster op IT- en OT-omgevingen vanuit een centrale locatie. Dit is niet alleen een steeds belangrijkere tool voor IT-afdelingen, maar ook voor technici in de industriële sector, omdat die hen zicht biedt op de actuele status van PLC’s, IPC’s en andere controllers op de fabrieksvloer. Paessler biedt de mogelijkheid om data van deze apparatuur te verzamelen via veel gebruikte leveranciersonafhankelijke protocollen zoals OPC UA, MQTT en Modbus TCP en die informatie direct in PRTG weer te geven. Het verenigt daarmee de werelden van IT en industriële IT. Dit biedt unieke mogelijkheden voor organisaties die behoefte hebben aan een meer holistische benadering van de monitoring van hun technologische infrastructuur.

Wie meer wil weten over de mogelijkheden van Paessler op het gebied van industriële IT kan van 24 t/m 26 november een digitaal bezoek brengen aan het online event SPS Connect 2020. Ook kunt u op woensdag 2 december om 15:00 uur meedoen aan het webinar ‘Keeping an eye on your Industrial IT environment with PRTG’.

Aanvullende informatie

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-04T12:02:09.000Z Paessler


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.